Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μεταφορά της αρμοδιότητας του αθλητισμού στις αιρετές Περιφέρειες

Μείζον πολιτικό ζήτημα χαρακτήρισε τη υλοποίηση μεταφοράς της αρμοδιότητας του αθλητισμού στις αιρετές Περιφέρειες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κωνσταντίνο Παναγόπουλο την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 και σημείωσε ότι «είναι λάθος αυτών που δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός ως βασική συνιστώσα της κοινωνικής συνοχής, ιδίως σε μια χώρα που βρίσκεται σε συνθήκες κρίσης. Για το λόγο αυτό ο τομέας του αθλητισμού θα έπρεπε να είχε τεθεί εκτός των μνημονιακών στόχων».

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, καθώς .........

και τα διευθυντικά στελέχη του οργανισμού που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ότι έχει ήδη κάνει παρέμβαση στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ. Johannes Hahn προκειμένου να υπάρξει στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 συγχρηματοδότηση του αθλητισμού από ευρωπαϊκούς πόρους. Πέραν τούτου, ο Περιφερειάρχη κ. Τατούλης ανακοίνωσε την παρέμβασή του στο προσεχές συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ., όπου θα εισηγηθεί τη λήψη κοινής απόφασης διεκδίκησης της αρμοδιότητας του αθλητισμού από τις Περιφέρειες.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε η ανάδειξη των αγώνων «Παπαφλέσσια» σε κορυφαία διοργάνωση κλασικού αθλητισμού στην Ελλάδα, από κοινού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΣΕΓΑΣ, ενώ αποφασίστηκε και η από κοινού διοργάνωση ακόμα δύο αγώνων σε ετήσια βάση. Για το σύνολο των προτάσεών του ο ΣΕΓΑΣ δεσμεύτηκε να καταθέσει στην Περιφέρεια σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι το 2015, θα είναι έτοιμα δύο σύγχρονα προπονητικά κέντρα διεθνών προδιαγραφών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτών της Καλαμάτας και της Τρίπολης. «Η Πελοπόννησος αποτελεί προνομιακό προορισμό για την προετοιμασία αθλητών διεθνούς βεληνεκούς, λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών της» δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη τέτοιων υποδομών στην Περιφέρειά μας θα λειτουργήσει ευεργετικά για την τοπική μας οικονομία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στον μαθητικό τουρισμό και τόνισε ότι αποτελεί συστατικό στοιχείο της παιδείας, το οποίο απειλείται ευθέως από τη σημερινή κρίση και στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε γιατί λειτουργεί καταλυτικά στη διαμόρφωση της κουλτούρας των νέων ανθρώπων.
Το πρόγραμμα κοινών δράσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ για τον αθλητισμό, αφού καταρτιστεί, θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ την ικανοποίησή του για το επίπεδο συνεργασίας, αλλά και την εμπιστοσύνη του ότι οι Περιφέρειες μπορούν να διαχειριστούν τα θέματα του αθλητισμού με εξαιρετικό τρόπο, αλλά και την άποψη ότι το μοντέλο χρηματοδότησης και ανάπτυξης του αθλητισμού πρέπει να περάσει μέσα από τις Περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.