Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ακίνητα:Φόρο από το πρώτο ευρώ εξετάζει το ΥΠΟΙΚ - Οι διαφωνίες για τα αγροτεμάχια

Στο τραπέζι επανήλθε χθες η πρόταση καθιέρωσης ενιαίου φόρου ακινήτων χωρίς αφορολόγητο όριο μέσω του οποίου θα βγουν από τις τσέπες των ιδιοκτητών σπιτιών, γραφείων, καταστημάτων, αγροτεμαχίων και οικοπέδων εντός και εκτός σχεδίου 2 δισ. ευρώ το 2013 και από 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από το 2014 και μετά.

Οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.........

με το υπουργείο Οικονομικών για τον προσδιορισμό του νέου φόρου είχαν ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο με δύο σενάρια στο τραπέζι: αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ ή 100.000 ευρώ. Το ενδεχόμενο φόρου από το πρώτο ευρώ είχε βγει από το κάδρο των πιθανών επιλογών.

Μετά τη χθεσινή άκαρπη -όσον αφορά την οριστικοποίηση του φόρου- σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη, το σενάριο του μηδενικού αφορολογήτου επανήλθε στο τραπέζι.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται να προκρίνουν την εξαίρεση των μικροϊδιοκτητών σε βάρος όσων έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και επιμένουν σε αφορολόγητο όριο τουλάχιστον 50.000 ευρώ. Οι εισηγήσεις που έχουν υποβάλλει αφορούν στην καθιέρωση 8-10 συντελεστών οι οποίοι θα μπορούν να ξεκινούν από 0,05% αν το αφορολόγητο είναι 50.000 ευρώ ή 0,1% αν το αφορολόγητο είναι 100.000 ευρώ και να φτάνουν αναλόγως το 1,5 ή 2% για όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 3,5-4 εκατ. ευρώ.

EURO2DAY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.