Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Επιχειρήσεις «Ξένιου Διός» σύντομα και στη Μεσσηνία

«Καλύπτει τα νώτα της» η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ... με ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στο νομό και επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς»

Όλα καλά και ωραία τα είδε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στην προχθεσινή επίσκεψή του στην Καλαμάτα, αλλά τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι για το κόμμα του.

Όσο τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων .............

δείχνουν ότι το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής σταθεροποιείται στην τρίτη θέση και «παίρνει κεφάλι» σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η εγκληματικότητα, αλλά και η αντιμετώπιση της διαφθοράς, τόσο ο πονοκέφαλος θα δυναμώνει. Άλλωστε, ένας παραπάνω λόγος είναι ότι οι διαρροές της Ν.Δ. προς το κόμμα του Μιχαλολιάκου βρίσκονται περίπου στο 5% πανελλαδικά.

Τα δεδομένα αυτά σπρώχνουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να προωθεί την πόλωση. Εμφυλιοπολεμικές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, στεφάνια στις ακραίες εκδηλώσεις στου Μακρυγιάννη. Στην εκδήλωση, μάλιστα, που ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν και στην οποία πρωταγωνίστησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (παρέστη και αντιπροσωπεία του ΛΑΟΣ), εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και Βασιλικών Οργανώσεων, οι πρώτοι αποδοκίμασαν την κίνηση της Ν.Δ. να στείλει στεφάνι.

Η τελευταία φορά που συμμετείχε η Ν.Δ. ήταν το Δεκέμβριο του 1999, όταν παρέστησαν οκτώ «γαλάζιοι» βουλευτές, παρά τη γραμμή του Κ. Καραμανλή, θιασώτη του μεσαίου χώρου, για κατάργηση των «διαχωριστικών γραμμών».
Αν και η ορμητική δημοσκοπική άνοδος της ΧΑ έχει ανακοπεί, δεν παύει όμως να βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση των εκλογικών προτιμήσεων, προκαλώντας ανησυχία, όσο και εάν προσπαθούν να την κρύψουν, στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ.

Πάρα πολλά είναι τα μηνύματα υπουργών αλλά και βουλευτών που προειδοποιούν την ηγεσία της Ν.Δ. ότι, εάν δε γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, ειδικά σε περιοχές-«κάστρα» της δεξιάς, όπου παραδοσιακά υπερείχε εκλογικά.

Στην τοπική μας πραγματικότητα, τα στελέχη της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς, θα έλεγε κανείς, τις ενέργειες και πρωτοβουλίες των μελών της Χρυσής Αυγής. Προς το παρόν, όπως μας έλεγαν, δε φαίνεται η επιρροή του νεοναζιστικού κόμματος να αυξάνει, ούτε οι φίλοι και οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν διάθεση να αλλάξουν στρατόπεδο.

Από την άλλη, όμως, δεν κάθονται και με... σταυρωμένα τα χέρια. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα αυξανόμενα κρούσματα μικροεγκληματικότητας, οι παράνομοι μετανάστες και η εφαρμογή των νέων μέτρων μπορεί να προκαλέσουν κομματική «αιμορραγία», που ίσως φτάσει να γίνει και επικίνδυνη.
Γι’ αυτό το λόγο, υιοθετώντας την ατζέντα της «Χρυσής Αυγής» περί «νόμου και τάξης», έχουν αυξήσει σε μέγιστο βαθμό τις επαφές τους με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιστεύουν ότι θα πετύχουν την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών στη Μεσσηνία, αλλά και επιχειρήσεις τύπου «Ξένιου Ζευς». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μια πρώτη τέτοια επιχείρηση ετοιμάζεται μετά τις γιορτές.

Με τέτοιου είδους ενέργειες και τακτικές τα τοπικά στελέχη θεωρούν ότι θα ανακοπεί σε μεγάλο βαθμό το ρεύμα που φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή προς τη «Χρυσή Αυγή» και στη Μεσσηνία.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.