Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση οφείλει στους φαρμακοποιούς 1,05 δισ. ευρώ

Σκληρή κριτική Αμπατζόγλου στον υπουργό Υγείας

Η κυβέρνηση οφείλει συνολικά στους φαρμακοποιούς ποσό ύψους 1,05 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στο Σκάι.

Όπως ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου, η κυβέρνηση χρωστά στους φαρμακοποιούς 300 εκατ. ευρώ από το 2011, ενώ από το 2012 οφείλει τις συνταγές Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοέμβριου, δηλαδή περίπου 750 εκατ. ευρώ.
Αναγνώρισε πάντως ότι την Τετάρτη οι ..............

φαρμακοποιοί πληρώθηκαν τις συνταγές Αυγούστου.

«Οι πολυεθνικές ζητάνε για τα φάρμακα από τους φαρμακοποιούς να πληρώνουν τοις μετρητοίς τη στιγμή που η κυβέρνηση διαρκώς κοροϊδεύει» είπε.

Αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργείου Υγείας ότι το κράτος έχει δώσει έως τώρα στους φαρμακοποιούς 2,5 δισ. ευρώ για το 2012, ο κ. Αμπατζόγλου απάντησε «ο υπουργός να γνωρίσει τα του χώρου του πρώτα. Τα 2,5 δισ. είναι η φαρμακευτική δαπάνη για τα 10 εκατ. Έλληνες, 20 ευρώ το μήνα για τον καθένα μας, δεν είναι κέρδος μας» υποστήριξε.

«Ό,τι εισπράττουμε πάει στους προμηθευτές στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, το μέσο φαρμακείο έχει μικτό κέρδος 4.000 ευρώ τι νομίζετε ότι μένει με μισθούς, νοίκια, εφορίες;» διερωτήθηκε.

«Εισπράξαμε 2,5 δισ. αλλά δεν κερδίσαμε. Πληρώνουν πάρα πολύ αργά. Ζητώ συνέπεια από τη μεριά του κράτους. Να μας ορίσουν τακτές ημερομηνίες πληρωμών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, αρνούμενος ότι οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών γίνονται κυρίως για την απελευθέρωση του ωραρίου τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και οι Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά.

Market Beast

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.