Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η Microsoft αποσύρει τον Windows Live Messenger

Θα αντικατασταθεί σύντομα από το Skype

Οι πρώτες φήμες για την αντικατάσταση του Messenger από την δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων και βιντεοκλήσεων έκαναν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο πριν από αρκετούς μήνες, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια σοβαρή ένδειξη για την αληθοφάνεια τους.

Σήμερα όμως δημοσίευμα του The Verge, ...........

επικαλούμενο αρκετές πηγές του μέσα στην εταιρεία, υποστηρίζει πως η Microsoft ετοιμάζεται άμεσα να αντικαταστήσει τον Windows Live Messenger με το Skype, μια διαδικασία που μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Δεν είναι γνωστό ακόμα πως θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση. Το Verge αναφέρει πως η εταιρεία ενσωμάτωνε σιγά σιγά τις υπηρεσίες του Skype στο Windows Live Messenger, με περίπου το 80% των μηνυμάτων στο Skype να διαχειρίζονται από την υπηρεσία του Messenger. Το πιο πιθανό είναι οι δυο υπηρεσίες να ενσωματωθούν σε μια, η οποία όπως φαίνεται θα διατηρεί το σύστημα υποστήριξης του Messenger αλλά θα χρησιμοποιεί όνομα του Skype.

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει την μετάβαση αρκετά σύντομα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα. Η προετοιμασία είχε ήδη ξεκινήσει από αρκετά νωρίτερα φέτος, όταν η Microsoft αποφάσισε να «συνδέσει» τους λογαριασμούς χρηστών Microsoft με το Skype. Έτσι, οι χρήστες του Skype 6.0 για Windows και Mac είχαν την δυνατότητα να συνδεθούν στην υπηρεσία μέσω του λογαριασμού τους στην Microsoft ή στο Facebook.

Το Windows Live Messenger ξεκίνησε την λειτουργία του (ως MSN Messenger) πριν από περίπου 13 χρόνια, στις 22 Ιουλίου του 1999. Διαθέσιμο για πολλά λειτουργικά συστήματα, αποτελούσε ένα από τα κορυφαία προγράμματα instant messaging στο διαδίκτυο. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει κάνει καμία επίσημη δήλωση.

Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.