Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σαλμάς: Να μην πληρώνουν οι πολίτες για τα ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

Την απόφασή του να βρεθεί τρόπος ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες από τις τηλεφωνικές κλήσεις για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας το σχέδιο 66 δράσεων και ενεργειών με στόχο την ανασυγκρότηση και την βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το .............

πρωί της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του κτηρίου του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Σαλμάς παρουσίασε τις 66 δράσεις και ενέργειες που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του ΕΟΠΠΥ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει δράσεις όπως η ολοκλήρωση της ένταξης των νέων Ταμείων και η μεταβίβαση της περιουσίας τους στον ΕΟΠΥΥ, η μετάταξη προσωπικού, η εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για τα οικονομικά του οργανισμού, η ενοποίηση των στοιχείων όλων των ασφαλισμένων σε ένα ενιαίο μητρώο με βάση τον ΑΜΚΑ, η ενσωμάτωση των άμεσα ασφαλισμένων των ταμείων ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ αλλά και των έμμεσα ασφαλισμένων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μετά από απογραφή των τελευταίων, η διασύνδεση του ηλεκτρονικού συστήματος του ΙΚΑ με την ΗΔΙΚΑ για την online μεταφορά των στοιχείων ασφαλιστικής ικανότητας, κλπ.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σαλμάς ζήτησε «ο καθένας προσωπικά να δώσει την ψυχή του» και υπογράμμισε ότι «στο τέλος του 2013 ο ΕΟΠΥΥ θα είναι πρότυπο οργανισμού και αξιοζήλευτος».

Σαλμάς: Να μην επιβαρύνονται οι πολίτες για τα ραντεβού

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένος» από το νέο σύστημα που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού για τον ΕΟΠΥΥ μέσω τηλεφωνικών ιδιωτικών εταιρειών: «Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από αυτό το διαγωνισμό για τις χρεώσεις στα τηλεφωνικά ραντεβού και αίρω την πολιτική μου στήριξη σε αυτούς τους διαγωνισμούς. Έχω ζητήσει να βρεθεί νομικός τρόπος για να μην επιβαρύνονται έτσι οι πολίτες. Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να παίζει και να βγάζει κάθε εταιρεία χρήματα πάνω στην πλάτη του».

Ο κ. Σαλμάς είπε ακόμα ότι στο εξής ο ΕΟΠΥΥ θα κάνει αξιολόγηση των προμηθευτών του σε όλα τα επίπεδα, από τον γιατρό μέχρι ολόκληρες τις κλινικές αλλά και τα ιατρικά σφάλματα: «Προχωράμε στην αξιολόγηση των διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων. Τελείωσε τα ταμεία να πληρώνουν όλα σε όλους χωρίς αξιολόγηση. Η αξιολόγηση θα γίνεται σε επίπεδο γιατρών, ιατρικού εξοπλισμού ακόμη και ιατρικών σφαλμάτων. Αυτό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θα αποζημιώνεται διαφορετικά από εκείνο που προσφέρει υπηρεσίες του 1960 και 1970. Δεν γίνεται να δίνουμε 200-300 ευρώ για μια μαγνητική από ένα μηχάνημα απαρχαιωμένο που βγάζει 0.5 Tesla και να δίνουμε τα ίδια χρήματα για για ένα άλλο μηχάνημα σύγχρονο το οποίο βγάζει 2.5 και 3 Tesla».

«Δεν θα αποζημιώνεται κανένα υλικό που δεν θα έχει ταινία γνησιότητας . Το πάρτυ με τα υλικά τελείωσε. Τελεία και παύλα. Κάθε υλικό θα είναι πιστοποιημένο με barcode», κατέληξε.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.