Σήμερα ο Συνεργάτης του Φιλιατρά News από την Τρίπολη, ο Ηλεκτρονικός Γιάννης Πετσέλης μας λύνει το μυστήριο με το μήνυμα με ένα άρθρο που μας έστειλε.
Διαβάστε το.
Με αφορμή την ανάρτηση σας την 30/ 10/2012 με τίτλο: «Η Vodafone παρακολουθεί κάθε σας κίνηση» (κλίκ) σας αποστέλλω ένα άρθρο μου με τίτλο: «Απλό μάθημα κινητής τηλεφωνίας» το όποιο και παρακαλώ να δημοσιεύσετε.
ΑΠΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Ας ακολουθήσουμε βήμα- βήμα την λειτουργία ενός κινητού τηλεφώνου από την ώρα που θα ενεργοποιηθει:
Όταν λοιπόν πατήσετε τον διακόπτη ενεργοποίησης της συσκευής σας και πληκτρολογήσετε το PIN συμβαίνουν τα εξής:
Το τηλέφωνο σας βρίσκει και δεσμεύει ένα κανάλι σε μια κυψέλη στην κοντινότερη κεραία η στην κεραία που έχει το καλύτερο σήμα λήψης και ακολούθως στέλνει το IMEI της συσκευής σας στον κεντρικό υπολογιστή του δικτύου για να γνωρίζει ο υπολογιστής ποιος χρησιμοποιεί το τηλέφωνο και σε ποια γεωγραφική περιοχή βρίσκεται αυτό ουτως ώστε όταν κάποιος καλέσει τον συνδρομητή ο υπολογιστής να τον δρομολογήσει στην κοντινότερη κεραία που βρίσκεται το τηλέφωνο πχ στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη.
Τα smart phones διαθέτουν πάρα πολλές δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ αυτών και την σύνδεση στο internet.
Μπορείτε να επιλέξετε λοιπόν αυτή τη λειτουργία και να συνδεθείτε στο internet και να σοφάρετε όσο εσείς θέλετε.
Μπορείτε να το κάνετε είτε με χρήματα είτε δωρεάν.
Ο πρώτος τρόπος είναι να αγοράσετε ένα πρόγραμμα όπου το δίκτυο που είστε συνδρομητής να σας παρέχει μια σύνδεση στο internet ανάλογα με την επιθυμία σας και τα χρήματα που εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να διαθέσετε.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να βρείτε ένα δίκτυο Wi-Fi κάποιου παροχου σε κάποιο μέρος που εσείς είστε και που αυτή τη στιγμή είναι πολλά:
Δήμοι, σταθμοί τρένου, αεροδρομίων, λεωφορείων καφετέριες σουβλατζίδικα και πλήθος άλλων χώρων σας παρέχουν δωρεάν σύνδεση στο internet.
Το βλέπετε έξαλλου, αν πάτε σε κάποιο μέρος που υπάρχει δωρεάν internet θα λάβετε ένα μήνυμα στο κινητό σας ότι υπάρχουν δίκτυα Wi-Fi που μπορείτε να συνδεθείτε και να σοφάρετε χωρίς χρέωση.
Για αυτούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό η για τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου ειδικότερα θα πω αυτό που ξέρουν πολύ καλά και το λένε περιαγωγη
Όταν κάποιος φύγει από την εμβέλεια των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας του δικτύου του, θα λάβει ένα μήνυμα και ένα καλωσόρισμα από το ξένο δίκτυο με το όποιο συνεργάζεται το δίκτυο του που είναι συνδρομητής Αν πάει στην άκρη της Σάμου για παράδειγμα όπου τη σήμα του Τούρκικου καναλιού ένια ισχυρότερο θα πάρει ένα μήνυμα καλωσορίσματος από την TURK SELL
Δεν υπάρχουν συντεταγμένες ούτε τρίγωνα και τετράγωνα
Έτσι δουλεύει η κινητή τηλεφωνία. Το ίδιο έγινε και με τα GOODY'S και το ίδιο θα γίνεται και με όλα τα καταστήματα που προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ επαναλαμβάνω ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο internet. Και θα πρέπει να τους ευχαριστήσετε γιατί σας ειδοποιούν πότε ξεκάνει και πότε τελειώνει το τζάμπα για αυτούς που το χρησιμοποιούν .
Γιατί από τζάμπα καλά πάμε.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ-ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μιλάς καλύτερα. Το σχόλιο αφαιρέθηκε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλτατε... δεν είναι έτσι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ περιαγωγή ενεργοποιείται καθώς κρέμάει το παρόν δίκτυο π.χ "Greece Vodafone" και πηγαίνει στο δυνατότερο σήμα (όπως ανέφερες τούρκικο δίκτυο) retrieve resolve system.
Όταν αποστέλετε όμως ένα μήνυμα από την Vodafone ""Στις 16.36 βγήκατε από το Goody's " σήμαινει ότι πέρασα απο κάποιο σημείο αναφορά (μπαίνω) σε κάποιο άλλο (βγαίνω) αυτό ενοούν οι υπόλοιποι "συντεταγμένες κλπ..." (δεν πρέπει να είναι και ειδικοί κάποιοι για να καταλάβουν... τι συμβαίνει.. απλά το μεταφράζουν με την απλή αντίληψη συντεταγμένες, τρίγωνα, τετράγωνα....)
Το σύστημα κυψέλης είναι βασικό ως προς την λειτουργεία των κινητών συσκευών !!σαφώς!! αλλά η αναγνωριστική κατάσταση του IMEI ως προς το (μπαίνω)-(βγαίνω) σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο είναι διαφορετικό θέμα....
Σήμερα goodys... αύριο Mall στο μέλλον εθνικές οδούς και δημόσια κτήρια!! (και πάει λέγοντας.... ως που θα είναι παντού... με δικαίωμα μέχρι και τις κάμερες των κινητών μας..... ""για την δημόσια ασφάλεια προφανώς..."" για να μήν αναφερθώ τι ήδη υπάρχει σε συστήματα παρακολούθησης...)
Τουλάχιστον οι χρήστες δεν έχουν εγγραφεί σε κάποιο πρόγραμμα "δώρεαν internet spots" ( έτσι ώστε να υπάρχει λειτουργικότητα μεταξύ του IMEI και του κέντρου μυνημάτων και ειδοποιήσεων και να είναι όλα δικαιολογημένα).
Και ας μην ειμαστέ σε όλα.. λάτρεις του χρήματος.. και του ΤΖΑΜΠΑ... υπάρχουν και άλλα πράγματα στην ζωή πιο αληθινά.. που όταν χαθούν και αυτά θα χαθεί κάθε αξία!
Λεωνίδας Π.
Web Designer-Programmer-Seo Expert
ΠΑΘΩΝ:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε data κλειστά, wifi κλειστό, gps κλειστό, bluetooth κλειστό στο smartphone τι μας μένει;;;
Η πατάτα της Vodaphone να μου γνωρίσει ότι μπορεί να παρακολούθει, με ακρίβεια 1m, την κίνησή μου στά GOODYS χρησιμοποιώντας κάποια συσκευή απίθανα ακριβούς τριγωνισμού και στέλνοντάς μου SMS, αφού τίποτα άλλο δεν ήταν ανοικτό.
Να μου λείπει το TROYAN HORSE, δεν είμαι Τρώας, είμαι Έλληνας.
Εμείς τα διδάξαμε αυτά (οι Έλληνες).