Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Αθώος ο 36χρονος από τα Φιλιατρά που δικαζόταν για βιασμό 19χρονης

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ομόφωνα χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, μετά από πολύωρη διαδικασία, από το πρωί έως πολύ αργά το απόγευμα, ο 36χρονος από τα Φιλιατρά, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το βιασμό μιας 19χρονης Βουλγάρας, φέτος το Φεβρουάριο, η οποία εργαζόταν σε νυχτερινό μπαρ της περιοχής.
Η χθεσινή, τρίτη ημέρα της διαδικασίας, ..............

ξεκίνησε με την απολογία του κατηγορουμένου, ο οποίος υποστήριξε ότι δε βίασε την κοπέλα, καθώς ό,τι έγινε ήταν με τη θέληση και των δύο. Την απαλλαγή του ζήτησε με την αγόρευσή του και ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου.

Απολογία

Ξεκινώντας την απολογία του ο 36χρονος κατηγορούμενος είπε ότι γνώριζε τη 19χρονη από παλιά που εργαζόταν σε κατάστημα με μπιλιάρδα και είχαν καλή σχέση, ενώ υπήρχε και ένα μικρό φλερτ μεταξύ τους.
Το επίμαχο βράδυ την είδε στο μπαράκι μετά από αρκετό καιρό και ήταν διαχυτική μαζί του. Πρόσθεσε πως μπορεί και να της άρεσε ως άνδρας, αλλά αυτή ήταν η δουλειά της, «σερβιτόρα – κονσομασιόν». Με το αφεντικό του μαγαζιού είπε πως εκείνο το βράδυ συζητούσε για την πώληση της επιχείρησής του, ενώ μετά τα όσα συνέβησαν έχει υποψιασθεί πως μπορεί και να του την έστησαν ο ιδιοκτήτης με την κοπέλα, λόγω των χρημάτων, τα οποία όμως δεν είχε. Γι' αυτό το λόγο δεν μπόρεσε να πληρώσει την εγγύηση όταν κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε.
Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι στη θέση του θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος πελάτης του νυχτερινού καταστήματος εκείνο το βράδυ ο οποίος είχε αυτοκίνητο και χρήματα.

Συνέχισε λέγοντας πως, όταν έφυγαν όλοι οι πελάτες, η κοπέλα κάθισε μαζί του και χαριεντίζονταν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτές τις γυναίκες τις κερνάς για να τις χαϊδεύεις και να τις φιλάς».
Περιέγραψε ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης τού ζήτησε να πάει την κοπέλα σπίτι της και τι έγινε στο δρόμο, υπογραμμίζοντας πως ό,τι έγινε, έγινε με τη θέληση και των δύο. Μεταξύ άλλων, είπε πως «της έκανε και χάρη, μιας και η γυναίκα του είναι πολύ όμορφη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα, παρατήρησε ότι μέσα στο μαγαζί με την κοπέλα συμπεριφέρονταν σαν ζευγάρι με αγκαλιές και χάδια, ενώ αναρωτήθηκε γιατί το αφεντικό του νυχτερινού καταστήματος δεν τον βρήκε τις επόμενες ημέρες να του ζητήσει το λόγο, αφού η κοπέλα τού είπε ότι την βίασε.
Συνέχισε ότι η επαφή του με τη 19χρονη ήταν για περιστασιακό σεξ, δεν υπήρχε συναίσθημα και δε σκέφτηκε ιδιαίτερα τις συνέπειες, επειδή δεν πήρε προφυλάξεις, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Ήταν γυναίκα που μπορούσα να ζητήσω από το μαγαζί να την πάρω». Αρνήθηκε πολλές φορές ότι ήταν βιασμός, λέγοντας ότι ένας βιαστής δε δέχεται την άρνηση της γυναίκας όταν του λέει ότι δε θέλει κάτι, όπως παραδέχτηκε στην κατάθεσή της η 19χρονη, ούτε τη γυρίζει σπίτι της, ούτε κανονίζει μαζί της ραντεβού για την επόμενη ημέρα.
Κατηγόρησε την κοπέλα για ψέματα κατά την κατάθεσή της, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της 19χρονης, η οποία φώναξε από το ακροατήριο, απ’ όπου παρακολουθούσε τη δίκη: «Γιατί, δεν είναι αλήθεια αυτά που λέω;».

«Ακρογωνιαίος λίθος»

Ο εισαγγελέας Έδρας ξεκίνησε αργά το μεσημέρι την αγόρευσή του, παρουσιάζοντας δύο υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη στην Καλαμάτα για βιασμό. Η πρώτη, όπως επισήμανε, ήταν καθαρή περίπτωση βιασμού, που ιατροδικαστικά είχε διαπιστωθεί, ενώ υπήρχαν κακώσεις και τραυματισμοί στο θύμα, ο δε βιαστής την είχε εγκαταλείψει γυμνή στην ύπαιθρο.
Στη προκειμένη υπόθεση, όπως σημείωσε, δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, μιας και η ιατροδικαστική έκθεση δεν εντόπισε κάτι.
Η δεύτερη περίπτωση που παρουσίασε είπε πως δεν έφτασε ποτέ στο ακροατήριο, καθώς ο κατηγορούμενος δε παραπέμφθηκε. Σε αυτή την περίπτωση, η γυναικολογική εξέταση δεν εντόπισε ευρήματα, κακώσεις ή τραυματισμούς και αποδείχθηκε ότι η ανήλικη είχε καταγγείλει το βιασμό ίσως για να δικαιολογήσει μια πιθανή εγκυμοσύνη. Υπογράμμισε ότι σε υποθέσεις όπου τα γεγονότα είναι οριακά και σκοτεινά, η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη είναι υψίστης σημασίας και ακρογωνιαίος λίθος.
Σκιαγραφώντας θύμα και δράστη, είπε ότι η 19χρονη είναι ένα έξυπνο κορίτσι, που όμως έχει αδικηθεί από την οικογένειά της και το φιλικό της περιβάλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι έξυπνος ο γονιός που αφήνει ένα κορίτσι 18-19 χρονών να δουλεύει στη νύχτα και σε τέτοια μαγαζιά.
Για τον κατηγορούμενο, σημείωσε ότι είναι άνθρωπος που απευθύνεται σε τέτοιου είδους καταστήματα, για αναζήτηση πρόσκαιρων ερωτικών παρτενέρ, χωρίς συναισθηματικά κριτήρια.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ιδιοκτήτη του νυχτερινού καταστήματος, τον οποίο χαρακτήρισε «βετεράνο στο ξέβγαλμα γυναικών».

Αθώωση

Συνεχίζοντας την αγόρευσή του ο κ. Σταύρου, είπε πως το πρώτο που πρέπει να ελεγχθεί είναι η αξιοπιστία της παθούσας κατά τα στάδια της προανάκρισης, της ανάκρισης και του ακροατηρίου. Παρουσίασε δε αναλυτικά τις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει και τις διαφορετικές λεπτομέρειες που έχει παρουσιάσει σε διάφορα σημεία της υπόθεσης.
Μιλώντας για το κατάστημα, είπε ότι ακόμα και ένας οίκος ανοχής έχει κανόνες λειτουργίας, αλλά στα συγκεκριμένα καταστήματα όλα είναι ελεύθερα και χωρίς κανόνες. Πρόσθεσε ακόμη ότι η συμπεριφορά της κοπέλας δημιούργησε την προσδοκία στον κατηγορούμενο ότι η βραδιά θα έχει συνέχεια. Μάλιστα, χαρακτήρισε παράδοξη τη συμπεριφορά της 19χρονης, καθώς, ενώ ενοχλήθηκε με τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου στο μαγαζί, μετά δέχτηκε να τη γυρίσει μέσα στην άγρια νύχτα στο σπίτι της. Παρατήρησε, επίσης, ότι είναι παράξενο, πονηρό και περίεργο, γιατί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που ζήτησε τη μεταφορά της κοπέλας, δεν ακολούθησε μέχρι τη Μαραθούπολη, αλλά ζήτησε να τον αφήσουν στο σπίτι του.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην ιατρική εξέταση που δεν έδειξε κάτι, τα άθικτα ρούχα της κοπέλας και στο γεγονός ότι αυτή δεν είχε σημάδια από τα χτυπήματα που έλεγε ότι της κατάφερε ο 37χρονος.
Αναζητώντας τα κίνητρα, ο εισαγγελέας τόνισε ότι θα μπορούσε να είναι οικονομικά, όμως δεν προέκυψε τέτοιο στοιχείο, αλλά δεν αποκλείεται κιόλας, ή ο φόβος μιας πιθανής εγκυμοσύνης.
Κατέληξε λέγοντας ότι ο καταγγελλόμενος βιασμός είναι ατεκμηρίωτος και πως μπορεί να πιέσθηκε η κοπέλα να ενδώσει, αλλά δε βιάσθηκε.
Αμέσως μετά, εκ μέρους της πολιτικής αγωγής, η κα Σοφία Εξουσίδου υπεραμύνθηκε της θέσης της 19χρονης, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο μια ιατροδικαστική έκθεση απόδειξη.
Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος υπεράσπισης, Παναγιώτης Μωράγιωργας, κινήθηκε κοντά στην αγόρευση του εισαγγελέα, υπογραμμίζοντας ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει βιασμό.
Το Δικαστήριο μετά από διάσκεψη ομόφωνα κήρυξε τον κατηγορούμενο αθώο λόγω αμφιβολιών.

Θάρρος

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xilia ta ekato toy tin estise i alodapi,alla dimitraki to efages to tiraki san pontikaki...kita ta paidakia sou giati eisai kalo paidi k graftous ollous

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.