Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 16:30 το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του [εριφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται 20 θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:.....


1. Επικύρωση πρακτικών της 4ης και 5ης/2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νικόλαου Γόντικα με θέμα «Σχετικά με την τύχη της Μυρτιδιώτισσας».

3. Πρωτοβουλίες για την ολοκληρωμένη πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα της Ενέργειας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου.

4. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Γενική Συνέλευση της CPMR στην Πολωνία. (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

5. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ‘ΣΙΑΛ 2012’ στο Παρίσι. (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

6. Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και αξιολόγηση του έργου: «Έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυο Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου Ν. Αργολίδας» (νυν Δημοτικές Ενότητες Ασκληπιείου και Επιδαύρου, Δήμου Επιδαύρου). (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 9,998 MW της εταιρείας AIMS ENERGY S.A. στη θέση ‘Πλάσα’ του Δήμου Ερμιονίδος της ΠΕ Αργολίδας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Αλλαγή χρήσης υφιστάμενης βιομηχανικής εγκατάστασης σε εμπορικό κέντρο – υπεραγορά, νέες διαρρυθμίσεις» της Μεταλλουργίας Κορίνθου Α.Ε. στη θέση ΔΕ Αρχαίας Κορίνθου του Δήμου Κορινθίων, ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Μελέτη γέφυρας Μαυροζούμενας επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Εύα – Μελιγαλά και υποστηρικτικές μελέτες» του Δήμου Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση προσβασιμότητας από 9η Εθνική οδό προς 3η Επαρχιακή οδό στα τμήματα: Παράκαμψη Τοπικής Κοινότητας Δάρα & Βελτίωση οδού Πελεκανάδας – Μηλιώτη» του Δήμου Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

11. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Πύλου – Νέστορος για την πράξη με τίτλο «Ασφαλτόστρωση δρόμου οικισμού Πλατανόβρυσης με ΤΚ Αμπελοκήπων».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

12. Αίτημα τροποποίησης Μελέτης Γενικών Κατευθύνσεων Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδομικής Δραστηριότητας (ΠΕΡΠΟ) Νομού Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

13. Έγκριση διαδικασίας για την προκήρυξη διαγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 10, εδάφιο 2 παρ. στ’ του Ν.3316/2005 της μελέτης με τίτλο «Μελέτη λιμενικών έργων υλοποίησης τεχνητών υφάλων στο Ν. Λακωνίας (Τεχνητός ύφαλος – περιοχής Μονεμβασιάς)».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

14. Έγκριση διαδικασίας για την προκήρυξη διαγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 10, εδάφιο 2 παρ. στ’ του Ν.3316/2005 της μελέτης με τίτλο «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργου υλοποίησης τεχνητών υφάλων στο Ν. Λακωνίας (Τεχνητός ύφαλος – περιοχής Μονεμβασιάς)».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

15. Έγκριση θέσπισης παγίου χορηγήματος καθαριότητας στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο ΚΕΔΔΥ Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

16. Ορισμός Περιφερειακών Συμβούλων για τη συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής ελέγχου λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, για τον Δήμο Σπάρτης και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

17. Αποδοχή των όρων παραχώρησης της χρήσης του δημόσιου ακινήτου με Α.Β.Κ. 32 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ανέγερση Διοικητηρίου.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

18. Έγκριση αποζημίωσης δικαιούχων ιδιοκτητών για την διαπλάτυνση της οδού «Βελτίωση – συντήρηση διαδημοτικής οδού από Εθνική οδό Τσακώνα – Καλό Νερό προς Αρτίκι».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

19. Έγκριση ανάθεσης στην ΑΝ.ΜΕΣ.ΑΕ ΟΤΑ της εκπόνησης της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην 1η Επαρχιακή οδό Καλαμάτα – Αγ. Νικόλαος Μάνης» (παράκαμψη κοινότητας Κάμπου και Σταυροπηγίου).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

20. Έγκριση μεταβίβαση της επαγγελματικής άδειας του πωλητή Λαϊκών Αγορών Δερβίση Αλέξανδρου στο γιο του Δερβίση Κωνσταντίνο.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου θα έχετε την δυνατότητα να την παρακολουθήσετε ΖΩΝΤΑΝΑ και από το Φιλιατρά News.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.