Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες καρκινοπαθών ...ελλείψει φαρμάκων

Κι όμως συνέβη και αυτό. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χημειοθεραπείες καρκινοπαθών αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα, επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα φάρμακα!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, περιπτώσεις ανθρώπων με καρκίνο του παχέος εντέρου που έπρεπε να κάνουv χημειοθεραπεία, δεν έκαναν στην ώρα τους, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά πήραν αναβολή για κάποιες μέρες.
Το πρόβλημα υπάρχει κίνδυνος να ενταθεί, εάν.......

δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της έλλειψης φαρμάκων.

Το ζήτημα έχει να κάνει με την άρνηση των φαρμακευτικών εταιρειών να δώσουν φάρμακα στην αγορά, επειδή διαφωνούν με το νέο κατάλογο τιμών των φαρμάκων που όρισε τελευταία το υπουργείο Υγείας. Προ ημερών γράφαμε και για τις ελλείψεις που έχουν αρχίσει να σημειώνονται σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες της Καλαμάτας, επειδή οι εταιρείες δεν τους χορηγούν φάρμακα.

Ωστόσο, το θέμα των χημειοθεραπειών ανήκει στα ιδιαίτερα σοβαρά, καθώς πρόκειται για καρκινοπαθείς και, όπως είναι κατανοητό, η καθυστέρηση της χημειοθεραπείας μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην ήδη επιβαρυμένη υγεία των ασθενών.

Το ζήτημα με τη διάθεση των φαρμάκων έχει ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας και αφορά όλη την Ελλάδα, καθώς οι εταιρείες δεν παραδίδουν φάρμακα στα δημόσια νοσοκομεία και τις φαρμακαποθήκες, ενώ ζητούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στις τιμές των φαρμάκων, για τις οποίες έχουν κάνει και ενστάσεις. Για άλλες λένε ότι έχουν γίνει λάθη και άλλες τις θεωρούν πολύ χαμηλές.

Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας στη σχετική απόφαση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Εκδίδουμε δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και καθορίζουμε τις ανώτατες τιμές πώλησης των φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, που θα ισχύσουν σε όλη την Επικράτεια.

-Για τους παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς, η ισχύς του αρχίζει από Δευτέρα 22-10-2012.

-Για τις φαρμακαποθήκες η ισχύς του αρχίζει από 24-10-2012.

-Για τα ιδιωτικά φαρμακεία η ισχύς του αρχίζει από 1-11-2012.

Υπέρβαση των ανώτατων τιμών που καθορίζονται, διώκεται και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 136/46 “περί Αγορανομικού Κώδικα” και της ισχύουσας Αγορανομικής Νομοθεσίας».

Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. O ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΛΗΘΩΡΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΤΩΡΑ ΗΔΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 2000 ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ..
    ΜΥΑΛΑ!!
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙ..
    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.