Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

«SOS» εκπέμπουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ – Ένταση στο υπουργείο Υγείας

Στο υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκε ομάδα συνταξιούχων, που μετέβησαν έξω από το γραφείο του υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου και ζήτησαν συνάντηση μαζί του. Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, ο υπουργός δεν τους δέχτηκε και όταν εκείνοι εισέβαλαν στο γραφείο τους, τους αποκάλεσε «τραμπούκους». Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι αποχώρησαν από το γραφείο του υπουργού.

Οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν από τις .............

10 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, για τις περικοπές και την κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία.

Στο μεταξύ, συνέχιση της αναστολής της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι φαρμακοποιοί της Αττικής, παρά τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, για σταδιακή εξόφληση των οφειλών του Οργανισμού από σήμερα.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων, ο κ. Σαλμάς δεσμεύτηκε ότι από την Τρίτη θα αρχίσουν να πιστώνονται οι οφειλές του Μαΐου και από αύριο, Τετάρτη, η εξόφληση θα γίνεται άμεσα.

Παράλληλα, ο κ. Σαλμάς πρότεινε στους αρμόδιους φορείς να αυξηθούν οι χρόνοι πίστωσης στον τομέα των φαρμάκων, προαναγγέλλοντας -σε διαφορετική περίπτωση- δυναμική παρέμβαση της πολιτείας.

Ζητάμε πίστωση χρόνου για να εξυπηρετήσουμε τον έλληνα πολίτη είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Στέλιος Καλογερόπουλος αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Πρόσθεσε ότι το φαρμακείο της γειτονιάς δεν έχει χρήματα, είναι στα όρια της βιωσιμότητας και παραμένει ανοιχτό με ελλείψεις φαρμάκων.

Η Περσεφόνη Μήττα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών, έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου λέγοντας ότι πολλοί καρκινοπαθείς δεν μπορούν να βρουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους, ενώ όπως είπε πολλοί είναι οι ασθενείς που τηλεφωνούν στην Ομοσπονδία ζητώντας δανεικά... Ωστόσο, τόνισε ότι η Ομοσπονδία δεν έχει έσοδα.

Την ίδια ώρα, σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους εκτός από τα φάρμακα και την ιατρική επίσκεψη.

Οι πολίτες θα πρέπει να απαιτούν τις υπηρεσίες υγείας που έχουν πληρώσει είπε στο ΣΚΑΪ 100,3 η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά. Σημείωσε ότι όλο το 2011 επεσήμαναν στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτό το σύστημα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση θα φέρει και την ανθρωπιστική και κάλεσε τους κυβερνητικούς εταίρους, μαζί με τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, να καταλήξουν σε ένα ανελαστικό ποσό για την υγεία.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει πολιτική λύση, καθώς όπως είπε ο χώρος της υγείας είναι ιδιαίτερος χώρος.

Ο κ. Πατούλης μάλιστα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του προέδρου του Οργανισμού, Γεράσιμο Βουδούρη, τονίζοντας ότι «ξεκίνησε έναν ΕΟΠΥΥ με τηλέφωνα που χρεώνουν τους ασφαλισμένους αλλά χωρίς να κάνει συμβάσεις με τους γιατρούς».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος τόνισε ότι προβληματίζονται για την μορφή των κινητοποιήσεων, καθώς δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους πολίτες, ενώ τόνισε ότι τα νοσοκομεία παρουσιάζουν εικόνα εξαθλίωσης, καθώς δεν υπάρχουν υλικά και το ελάχιστο προσωπικό είναι εξουθενωμένο.

ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.