Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων

Με «Γολγοθά» μοιάζει η εβδομάδα που ξεκίνησε χθες για πάνω από 9 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς απ' ό,τι φαίνεται δεν θα μπορούν να πάρουν φάρμακα και να επισκεφθούν τους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού, εάν δεν πληρώσουν από την τσέπη τους.

Μετά και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση που είχαν οι φαρμακοποιοί της χώρας με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αλλά και με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων στη διακίνηση των φαρμάκων, αποφασίστηκε η συνέχιση – προς το παρόν - των κινητοποιήσεων.

Τελικά, δεν βρέθηκε λύση για την εξόφληση των ..........

οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, κάτι που σημαίνει, ότι θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία όλων των ασφαλισμένων και η οποία έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο Σάββατο, όπου είχε σταματήσει εκ νέου, η πίστωση στους ασφαλισμένους - ασθενείς.

Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι δεν έλαβαν δεσμεύσεις για το πότε θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ, όπως είπε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Θεοδοσιάδης, «δεν μας δόθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής όσων μας οφείλονται για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας».



Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να πληρώνονται 90 ημέρες μετά την εκτέλεση των συνταγών και όχι 45 που ισχύει σήμερα, χωρίς, ωστόσο, να δίδεται η ανάλογη χρονική πίστωση σε όλη την αλυσίδα διακίνησης του φαρμάκου. Το ερώτημα που έθεσαν οι φαρμακοποιοί ήταν «πώς θα πληρωνόμαστε σε 90 ημέρες όταν θα πρέπει να εξοφλούμε άμεσα τις φαρμακαποθήκες»;



Ο κ. Σαλμάς δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες του ΕΟΠΥΥ και της χώρας, γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί οριστική λύση, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Ολοκληρώνουμε την εξόφληση του Μαΐου. Παρεμβαίνουμε στην επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από την εφοδιαστική αλυσίδα στις 90 μέρες».



Σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας από χθες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Οι γιατροί αντιδρούν, καθώς, καθυστερεί σημαντικά η εξόφλησή τους, ενώ, ο διοικητής του ΕΟΠΠΥ, Γ. Βουδούρης, δήλωσε, πως οι φετινές οφειλές έχουν ήδη δρομολογηθεί.



Πάντως, οριστική απόφαση για το αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί, θα λάβουν στις γενικές τους συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.