Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

«Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης

ΣΤΗ Δ΄ ΖΩΝΗ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ- ΑΠΟ 100 ΕΩΣ 150 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Η τιμή του ενδέχεται να εκτοξευτεί ακόμη και στο 1,60 ευρώ το λίτρο


Μπορεί μέχρι σήμερα η μέση τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης να υπολογιζόταν στο 1,40 ευρώ το λίτρο, αλλά τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Οικονομικών μελετάται η πιθανότητα να εκτοξευτεί ακόμη και στο 1,60. Μάλιστα, για τη Μεσσηνία οι εκτιμήσεις μιλούν για 1,610 ευρώ το λίτρο.

Από εκεί και πέρα, στο υπουργείο Οικονομικών.............

αναζητούν ακόμα την κατάλληλη φόρμουλα για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, ένα μήνα πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, και την τεράστια επιβάρυνση που θα προκύψει για όλους τους καταναλωτές.

Η ηγεσία του υπουργείου αναζητεί λύσεις σε σημαντικά ζητήματα για τη χορήγηση του επιδόματος, που ενδεχομένως να οδηγήσουν στη μετάθεση καταβολής του. Δηλαδή, αντί να δοθεί στους δικαιούχους τον Οκτώβριο του 2012, να δοθεί το 2013.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η χώρα θα χωριστεί σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες. Η Μεσσηνία ανήκει στη Δ΄ ζώνη και το επίδομα που αναμένεται να δοθεί σ’ αυτή την περίπτωση είναι από 100 έως 150 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού.

Ειδικότερα, προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος σε φυσικά πρόσωπα με οικογενειακά εισοδήματα προερχόμενα από μισθούς, συντάξεις ή και γεωργικές εκμεταλλεύσεις, εφόσον αυτά δεν υπερβαίνουν: Τα 8.000 ευρώ το χρόνο για κάθε οικογένεια με 1 μέλος. Τα 13.000 ευρώ το χρόνο για κάθε οικογένεια με 2 μέλη. Τα 15.000 ευρώ το χρόνο για κάθε οικογένεια με 3 μέλη. Τα 18.000 ευρώ το χρόνο για κάθε οικογένεια με 4 μέλη. Τα 20.000 ευρώ το χρόνο για κάθε οικογένεια με 5 ή περισσότερα μέλη.

Εξαιρούνται όσοι έχουν ακίνητη περιουσία, της οποίας η αντικειμενική αξία υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ, αν πρόκειται για άγαμο, ή τα 200.000 ευρώ, αν πρόκειται για έγγαμους.

Αντώνης Πετρόγιαννης - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.