Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.200 ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΠΗΓΑΔΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ [ VIDEO ]

Χρυσή Αυγή: «Όταν γίνουμε εξουσία η ¨Πηγάδα¨ θα είναι Εθνική Εορτή»

Παρουσία εκατοντάδων μελών της Χρυσής Αυγής και 8 βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου και αρκετού κόσμου, αλλά χωρίς την παρουσία του Γραμματέα Νίκου Μιχαλολιάκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί το μνημόσυνο στην «Πηγάδα» του Μελιγαλά στη Μεσσηνία.

Από νωρίς το πρωί έφθασαν στην περιοχή περίπου 15 πούλμαν με μέλη της Χρυσής Αυγής απ’ όλη την Πελοπόννησο και την Αθήνα.

Σε πλήρη παράταξη και κρατώντας ελληνικές...........

σημαίες, τα μέλη και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παρευρέθηκαν, έλαβαν θέσεις μπροστά από την εκκλησία, φωνάζοντας συνθήματα. Μεταξύ των συνθημάτων ήταν και «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «Τιμή στους χύτες και τους ταγματασφαλίτες», "Αναρχικοί και Μπολσελίβοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει", και άλλα.

Αρχικά τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο καθηγητής και συγγραφέας Ιωάννης Μπουγάς, απόδημος Έλληνας του Καναδά. Οι εκδηλώσεις συνεχίσθηκαν, παρουσία συνολικά 1.200-1.300 ατόμων, με επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των σφραγιασθέντων, από τους συγγενείς των θυμάτων, μέσα στο χώρο της «Πηγάδας».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, στην ομιλία του, προέβλεψε άνοδο της Χ.Α. στην εξουσία, λέγοντας μάλιστα ότι τότε οι εκδηλώσεις αυτές θα ορισθούν ως Εθνικές Εορτές.

Ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, αναφέρθηκε στο ιστορικό της σφαγής, τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο οι Έλληνες είχαν χωρισθεί και οι μισοί πάλευαν με τους άλλους μισούς.

Σε μια αποστροφή της ομιλίας του ζήτησε λήθη και αυτό προκάλεσε συγκρατημένη αντίδραση των μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φώναξαν «μνήμη και όχι λήθη».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κάλεσμα πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Αμέσως μετά το μνημόσυνο στο Μελιγαλά, οι βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στην Κυπαρισσία, όπου, λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι, έγιναν τα εγκαίνια των γραφείων του Λαϊκού Συνδέσμου.



Pelops news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.