Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Κυπαρισσία. Ανησυχία για την παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στην πόλη και το πανηγύρι...

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στους πολίτες της Κυπαρισσίας και τις τοπικές αρχές η παρουσία βουλευτών και μελών του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» σήμερα στην πόλη - έδρα του Δήμου Τριφυλίας.
Όπως είναι γνωστό, σήμερα το πρωί, στο Μελιγαλά, τελείται το μνημόσυνο για τους σφαγιασθέντες στην «Πηγάδα», στο οποίο θα παραστούν κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του κόμματος, καθώς και μέλη και φίλοι του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος από όλη την Ελλάδα.
Ακολούθως, όλοι μαζί θα μεταβούν στην Κυπαρισσία,............

όπου θα τελεστούν τα εγκαίνια του γραφείου της «Χρυσής Αυγής», στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ελ. Βενιζέλου 26.

Η παρουσία βουλευτών και μελών – φίλων της «Χρυσής Αυγής» στην Κυπαρισσία, με το πανηγύρι του «Σταυρού» σε πλήρη λειτουργία, έχει θορυβήσει τις τοπικές αρχές και υπηρεσίες (Δήμο Τριφυλίας, Εισαγγελία, Αστυνομία) και έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις για τη λήψη μέτρων, με στόχο την εφαρμογή/τήρηση της νομιμότητας και την ευταξία στο πανηγύρι, από «φόβο» ενδεχόμενων φαινομένων, όπως εκείνα στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι, με μέλη της «Χρυσής Αυγής» και λαθρομετανάστες παράνομους μικροπωλητές.
Μάλιστα, ακόμη και προχθές, ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, επισκέφθηκε την εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, με την οποία συσκέφθηκαν για το πανηγύρι και την παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στην πόλη.
Αν και επισήμως επιχειρείται να διασκευαστούν οι εντυπώσεις και να μη δοθεί διάσταση στο θέμα, είναι γεγονός πως ποτέ άλλοτε δεν είχαν γίνει τόσες συσκέψεις, ποτέ άλλοτε δεν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα, ποτέ άλλοτε δε διεξάγονταν τόσοι έλεγχοι στο πανηγύρι, παρά τις διαμαρτυρίες και εκκλήσεις νομίμων Ελλήνων μικροπωλητών για τους παρανόμους αλλοδαπούς! Κι αυτά, βεβαίως, φέτος, επειδή έτυχε να συμπέσουν τα εγκαίνια του γραφείου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» με το πανηγύρι!
Εμείς μιλήσαμε με το δήμαρχο Τριφυλίας και πολίτες της Κυπαρισσίας και παρουσιάζουμε τι δήλωσαν σχετικά στο «Θ»:

Κώστας Κόλλιας, δήμαρχος Τριφυλίας: «Κάθε κόμμα μπορεί να προσδιορίζει τη δράση του, μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις αρχές, τις αξίες και τους στόχους του, αρκεί βεβαίως να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, κάτι για το οποίο οι βουλευτές των κομμάτων έχουν δώσει όρκο στο Κοινοβούλιο! Όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, στην Κυπαρισσία είναι ευπρόσδεκτα τα πολιτικά στελέχη και οι εκδηλώσεις οποιουδήποτε κόμματος, με την προϋπόθεση που προηγουμένως είπα. Δεν μπορώ να έχω κάποια συγκεκριμένη ανησυχία εάν αυτό το γεγονός, δηλαδή τα εγκαίνια του γραφείου της “Χρυσής Αυγής”, πρέπει να συνδεθεί με το πανηγύρι. Δεν μπορώ να έχω καμία ανησυχία με βάση την προϋπόθεση που έβαλα προηγουμένως και δεδομένου, μάλιστα, ότι εμείς έχουμε εξαντλήσει όλα τα όρια της ευταξίας και της νομιμότητας στο πανηγύρι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας και της τήρησης δεν είναι δουλειά του κράτους και κανενός άλλου! Εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω θετικά καμία πρωτοβουλία, είτε προσώπου, είτε συλλογικού οργάνου, είτε και κόμματος, που υπερβαίνει τα όρια της νομιμότητας και τα όρια της αρμοδιότητάς του! Εάν θεωρήσουμε ότι υπάρχει, πράγματι, κάποια ασυδοσία σε ορισμένες διαδικασίες που εξελίσσονται, υπάρχουν τα πλαίσια ακριβώς του Συντάγματος και του νόμου! Τα κόμματα μπορούν να κρίνουν, να επικρίνουν, να ασκούν δριμεία κριτική, να κάνουν και προτάσεις, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, αλλά κανένα συλλογικό όργανο και κανένας πολίτης δεν έχει το δικαίωμα να υποκαθιστά κρατικά όργανα! Σκεφτείτε, όχι μόνο αυτά τα συμπτώματα, αλλά κάποια στιγμή να παίρνανε οι πολίτες ή κάποιοι άλλοι φορείς τη Δικαιοσύνη στα χέρια τους!».

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας: «Η “Χρυσή Αυγή” είναι ένα νόμιμο κόμμα, έχει ψηφιστεί από τον κόσμο και εκπροσωπείται νομιμότατα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε έκτροπο συμβαίνει στην κοινωνία είναι καταδικαστέο. Θεωρώ ότι υπάρχει κράτος, υπάρχει Αστυνομία, υπάρχουν ελεγκτικοί και εποπτικοί μηχανισμοί, αρμόδιοι οι οποίοι μπορούν και πρέπει να ελέγχουν και να εποπτεύουν τους χώρους του πανηγυριού και οποιουσδήποτε άλλους χώρους τέτοιων εκδηλώσεων.
Οτιδήποτε παράνομο, να το πω έτσι, είναι καταδικαστέο. Φέτος, στο πανηγύρι παρατηρήθηκε ότι δεν είχαμε την παρουσία αλλοδαπών, παράνομων, που να έχουν τοποθετήσει πάγκους δεξιά – αριστερά και σε παράδρομους όπως άλλες χρονιές. Αυτό οφείλεται, βέβαια, και στην κρίση τη μεγάλη που μαστίζει την κοινωνία… Πρέπει να γίνονται και στα πανηγύρια έλεγχοι από το νόμιμο κράτος. Πρέπει αυτό το κράτος να λειτουργήσει, επιτέλους, σαν κράτος!».

Παναγιώτης Γεωργακόπουλος: «Δεν έχει να φοβηθεί κανένας από τα εγκαίνια του γραφείου μας στην Κυπαρισσία. Έκτροπα δεν κάνει η “Χρυσή Αυγή”. Μιλάει υπέρ της νομιμότητας και αν συμβεί κάτι και ζητήσουν άδειες από παράνομους μικροπωλητές, λαθρομετανάστες, που ζουν εις βάρος των Ελλήνων, που φορολογούνται και πληρώνουν όλα τα μέτρα και τα χαράτσια και είναι νομοταγείς πολίτες, έχουν απόλυτο δίκιο και καλά κάνουν, αφού δεν παρεμβαίνει η επίσημη Πολιτεία και αφήνει την ασυδοσία. Στην Ελλάδα μας πρέπει να δουλέψουν οι νόμοι και δεν μπορεί να συμβαίνουν όσα συμβαίνουν. Γι’ αυτό κι εγώ πήγα στη “Χρυσή Αυγή”, γιατι βλέπω ότι δεν κινείται τίποτα και έχει διαλυθεί το κράτος εις βάρος των Ελλήνων. Χθες σκοτώσανε στον Πειραιά οι Γεωργιανοί δύο ανθρώπους. Τι φταίγανε αυτοί οι άνθρωποι; Πού είναι το κράτος; Ούτε αστυνόμευση υπάρχει, ούτε ασφάλεια, τίποτα. Πού θα πάει αυτό; Κάποτε πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά!».

Γιώργος Πρασόπουλος, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων: «Πιστεύω ότι η επίσημη Πολιτεία μπορεί να κάνει τη δουλειά της και δε χρειάζονται στοιχεία τέτοια, παραβατικά και φασιστοειδή, όπως της “Χρυσής Αυγής”, να υποκαθιστούν τις αρχές για την τάξη. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους το κράτος, ο Δήμος, η Αστυνομία και μην κρύβονται! Δε νομίζω να γίνουν επεισόδια και φασαρίες στο πανηγύρι. Ο κόσμος ξέρει, κατάλαβε ποιοι είναι. Θα κάνουν τη δουλειά τους εκεί πέρα στα εγκαίνια, θα πούνε ό,τι θα πούνε, θα πανηγυρίσουνε και θα πάνε…».

Αγγελής Καραγκούνης, πρώην πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Τριφυλίας: «Είναι αδιανόητο σε μία έννομη πολιτεία, που διέπεται από κανονισμούς και νόμους, να παρεμβαίνουν τέτοια φασιστοειδή ναζιστικά στοιχεία, ένοπλες συμμορίες, που διώκονται και για ποινικά αδικήματα, τα γνωρίζουμε αυτά, είναι καταγεγραμμένα, να υποκαθιστούν την έννομη τάξη. Για μένα αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα. Η Πολιτεία πρέπει να οργανωθεί να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα. Όσο για το αν θα δημιουργήσουν έκτροπα και επεισόδια, καθόλου απίθανο, είναι στο στοιχείο τους, στη φύση τους αυτό το πράγμα. Αυτοί έχουνε δημιουργήσει τα τάγματα εφόδου, το είπε και ο κ. Δένδιας, και πρέπει να εξαφανιστούνε. Με καταλάβατε; Είναι ικανοί για όλα. Βλέπουμε τώρα να κάνουνε επικοινωνιακά παιχνίδια και παίζουνε με το λαό. Η κρίση έχει φέρει αυτό το αποτέλεσμα. Τη συντηρήσανε το δυο μεγάλα κόμματα που φέρανε την ύφεση και την ανεργία και βρήκανε αυτοί το έδαφος για να τραβήξουνε το λαό. Τα βλέπουμε. Ο λαός πρέπει να αφυπνιστεί, γιατί θα χτυπήσουνε και τον ίδιο μετά. Γι’ αυτό η Πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα καθυπόταξης αυτού του φαινομένου...».

Χριστίνα Στασινού: «Ο Λαϊκός Σύνδεσμος “Χρυσή Αυγή”, με την ψήφο των Ελλήνων και τη δύναμή τους, είναι στη Βουλή η μόνη κοινοβουλευτική δύναμη κόντρα στα μνημόνια της πείνας και της δυστυχίας των πουλημένων κομμάτων και υπέρ των Ελλήνων. Δικαίωμά μας είναι να κάνουμε τα εγκαίνια του γραφείου μας και υποχρέωσή μας είναι να στηρίζουμε με δράσεις τους Έλληνες. Όταν το κράτος κάνει τα στραβά μάτια και ανέχεται οι λαθρομετανάστες να τρώνε το ψωμί του Έλληνα φορολογούμενου, η παρέμβαση της “Χρυσής Αυγής” είναι καταλυτική και υπέρ της νομιμότητας. Πρέπει οι αρχές να σταματήσουν να κυνηγάνε τους Έλληνες μεροκαματιάρηδες και να μαζέψουν τους λαθρομετανάστες που γυρνάνε σε πανηγύρια, πόλεις και χωριά και κλέβουνε, βιάζουνε, σκοτώνουνε!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.