Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ. Από 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, με σκοπό την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ......

ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών - ανυψωτικών - οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης έπειτα από τις 10/9/2012, και κατά το έτος 2011 ασκούσαν ένα από τα προαναφερθέντα επαγγέλματα, πληρώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και, η οποία για το έτος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 ευρώ.

Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/12 και έπειτα, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.

Συνημμένα αρχεία:

Κατεβάστε και δείτε την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ

Κατεβάστε το ενημερωτικό σημείωμα για το ειδικό Εποχικό Βοήθημα

Κατεβάστε την αίτηση για το βοήθημα

Kατεβάστε τον πίνακα ανά κατηγορία δικαιούχων

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΤΑ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ??????? ΑΑΑΑΛΛΛΛΛΟΟΟ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακομα να τα παρουμε!!!!!!! Μας δουλευουνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.