Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Βορρέειον Φιλιατρά: Εγγραφές στα τμήματα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Και αυτή τη σχολική χρονιά ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών απευθύνεται στους Φιλιατρινούς ζητώντας τους να του εμπιστευτούν τα παιδιά τους στα τμήματα του Σχολείου Μουσικής και των Παραδοσιακών Χορών.

Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ του Συλλόγου Φιλοπρόοδων λειτουργεί από το 1926 παρέχοντας μουσική παιδεία στα παιδιά των Φιλιατρών. Από αυτό τροφοδοτείται με μουσικούς η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ του Συλλόγου. Χάρη στο Σύλλογο Φιλοπροόδων έχει δημιουργηθεί μεγάλη μουσική παράδοση στα Φιλιατρά.
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ λαμπρύνει τις εθνικές και............

θρησκευτικές γιορτές της πόλης και προβάλλει το πολιτισμό της περιοχής όταν παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις άλλων πόλεων. Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους στο "ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" και τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ αποκτούν χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες και συμβάλουν στη διατήρηση ενός σημαντικού μέρους της πολιτιστικής κληρονομιάς των Φιλιατρών που είναι άρρηκτα δεμένο με την ιστορία της πόλης και την ταυτότητά της. Παράλληλα πολλά παιδιά ξεκινώντας από το "ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" του Συλλόγου έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά κάνοντας σπουδαία καριέρα μουσικού.

Στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ μπορούν να εγγραφούν μαθητές από την τετάρτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από τις 5.00 μμ ως τις 7.00 μμ. στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ενημερωτικές επισκέψεις από την Πρόεδρο και τον αρχιμουσικό του Συλλόγου στα σχολεία της πόλης, ενώ τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των μαθητών στο Βορρέειο προκειμένου να παρακολουθήσουν μια μικρή συναυλία της Φιλαρμονικής στο φυσικό της χώρο.

Οι παραδοσιακοί χοροί είναι ένα κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ταυτότητας που πρέπει να διατηρηθεί και να μεταφερθεί στις επόμενες γενιές. Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ του Συλλόγου Φιλοπρόδων λειτουργεί από το 1990 με τμήματα για παιδιά, εφήβους και νέους. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μέρος σε αρκετά Φεστιβάλ και εκδηλώσεις εκτός Μεσσηνίας αποκομίζοντας τις καλύτερες κριτικές και πιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σ` αυτό.

Στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ μπορούν να εγγραφούν μαθητές από τη πρώτη Δημοτικού. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Κυριακή πρωί και θα ξεκινήσουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην πρόεδρο του συλλόγου κ. Παντελάκη Παρασκευή στο 6972297936, στον Αρχιμουσικό κ. Φωτεινέα Παναγιώτη 27610 32953 (5 – 7μ.μ.) και στο δάσκαλο του χορευτικού κ. Αθανασόπουλο Νίκο στο 6936629300.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.