Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

«Νέοι» Δήμοι με πάτρωνες;
Όπως έχουμε ήδη γράψει, με την επιστολή του υπουργού Εσωτερικών στους δημάρχους, με την οποία και ζητά τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους για τον «Καλλικράτη», «άνοιξε» από «αντικαλλικράτειους» θεσμικούς (ωστόσο) παράγοντες της αυτοδιοίκησης, αλλά και εξωθεσμικούς, η συζήτηση και για το χωροταξικό των Δήμων!
Βεβαίως και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να έχει την όποια γνώμη και να καταθέτει όποια πρόταση θέλει! Να γίνουν, όμως, «νέοι» Δήμοι. με πάτρωνες, χλωμό το κόβω!


Πρώτα στα Μέσα, μετά στο δήμαρχο!
Νέοι καιροί, νέα ήθη και στην ευρύτερη περιοχή της..........

Τριφυλίας! Εδώ και μέρες ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό ότι στους Γαργαλιάνους συζητούν, συσκέπτονται, διαβουλεύονται και γράφουν επιστολές για τη διάλυση - κατάργηση του Δήμου Τριφυλίας και τη δημιουργία νέου, με έδρα ασφαλώς (!) τους Γαργαλιάνους, με βασικό αποδέκτη το δήμαρχο Τριφυλίας.
Είναι, όπως φαίνεται, τόση η «πρεμούρα» κάποιων για τη διάλυση - κατάργηση του Δήμου Τριφυλίας και τη δημιουργία νέου δήμου, όπως διακαώς επιθυμούν, που πριν καν αποστείλουν και λάβει την επιστολή ο δήμαρχος Τριφυλίας, τη «διέρρευσαν» επιλεκτικά σε ΜΜΕ! Έτσι έκριναν, έτσι έπραξαν και δικαίωμά τους: να μαθαίνει ο αποδέκτης της επιστολής, για την επιστολή προς αυτόν, από τον Τύπο!


Ό,τι καλύτερο!
Κι επειδή οι καιροί (ξανά) είναι πονηροί, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις σε ό,τι με αφορά, ξεκαθαρίζω: Οι θέσεις μου για τον «Καλλικράτη» και το Δήμο Τριφυλίας είναι εδώ και δύο χρόνια, αλλά και ακόμη περισσότερα, γνωστές! Ωστόσο, θεωρούσα και θεωρώ πως, για να μπορέσει να σταθεί και να στεριώσει ένας Δήμος, όπως και κάθε τι καινούργιο που δημιουργείται, πρέπει, αφενός, να το αποδέχονται και να το θέλουν οι πολίτες και, αφετέρου, να το πιστεύουν όσοι το υπηρετούν! Επί του συγκεκριμένου, θεωρούσα και θεωρώ πως είναι υποχρέωση της κεντρικής εξουσίας, της κυβέρνησης, της Πολιτείας να ακούσει και να λάβει σοβαρά υπόψη τη διάθεση των τοπικών κοινωνιών, συνεκτιμώντας βεβαίως όλες τις παραμέτρους της εποχής που διανύουμε, και να αποφασίσει ό,τι καλύτερο για την περιοχή και την ανάπτυξή της!

Ηλίας Γιαννόπουλος

6 σχόλια:

  1. Παπαθεοδοσιου Βασιλης30 Αυγούστου 2012 στις 8:58 μ.μ.

    Καταθετω,και εγω για μια φορα ακομα τη θεση μου οτι το εκτρωμα που λεγεται ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ πρεπει να καταργηθει.
    ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ τιποτα απολυτως,ενω αποδεικνυεται καθημερινα,και αντιοικονομικος.
    Η περιφερεια υποφερει με τα εγκληματα των δηθεν φωστηρων της τοποικης αυτοδιοικησης.
    ΤΡΑΝΟ παραδειγμα η ΑΠΟΤΥΧΙΑ του συστηματος αυτου στη ΣΟΥΗΔΙΑ ,οπου μετα απο εικοσι και πλεον χρονια ταλαιπωριας ,επεστρεψε και παλι στις στις μικρες αυτοδιοικητες μοναδες,που δρουν αμεσα,αφου βιωνουν απο κοντα τα προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΒΑΣΙΛΗ ΕΣΥ ΘΑ ΜΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΨΟΥΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΈΓΙΝΕ Ο ΞΥΓΚΑΣ.
    ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΖΕΜΠΕΚΙΚΑ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To λυκο τον κουρευανε,πουθε παν τα προβατα!!
    Εδω ο ανθρωπος εκφραζει αποψεις υπευθυνες,και οι αλλοι γραφουν...και περιμενουμε να λυσουμε τη μιζερια μας με πλακιτσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O BΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ,ΕΠΩΝΥΜΟΣ,ΚΑΙ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΑ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημερα Σαββατο,στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ,γραφει ο Γρηγορης Χαλιακοπουλος,<>.
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το διαβασα ,ναι δυστυχως ,ελληνες ψηφισαν τον προδοτικο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,για την ελληνικη περιφερεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.