Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Παραδείσια-Τσακώνα: Αρχές Οκτωβρίου σε κυκλοφορία ο δρόμος-"κόλαση" [ VIDEO ]

Στο τέλος ενός μεγάλου σήριαλ, πρόκειται να φτάσουμε το επόμενο 40ήμερο, στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα, γράφει σήμερα το ypodomes.com με πληροφορίες από τον υπεύθυνο για το έργο κ. Καρνέσης

Σημειώνεται ότι στις 22/8, από την Καλαμάτα, ο Διευθυντής ΕΥΔΕ, είχε κάνει λόγο και είχε δώσει ανάλογες υποσχέσεις, για παράδοση κάποια στιγμή το Σεπτέμβριο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ PELOPSNEWS.GR: Ι. Καρνέσης: «Πληρώστε τα διόδια για να γίνουν οι αυτοκινητόδρομοι» - Αναζήτηση: http://www.pelopsnews.gr/news.php?id=4126

Για το πως φθάσαμε σε παράταση παράδοσης του..........

έργου (Σεπτέμβριο - Οκτώβριο 2012), ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ PELOPSNEWS.GR: ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ «Τ4»! - Παραδείσια – Τσακώνα: Και νέα παράταση παράδοσης του δρόμου; - Αναζήτηση: http://www.pelopsnews.gr/news.php?id=3620

Φυσικά μιλάμε για το «καταραμένο» τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα που όσοι ασχολούνται μαζί του χαριτολογώντας το αποκαλούν Παραδείσια-Κόλαση, σχολιάζει χαρακτηριστικά το ypodomes.com.

Το έργο ανακατασκευής του τμήματος που ξεκίνησε το 2008 με σκοπό να ολοκληρωθεί το 2010 έφτασε σε σημείο ωριμότητας και πλέον αυτό που αναμένεται είναι η παράδοση του σε δύο τμήματα.

Όπως ανέφερε τώρα στο ypodomes.com ο υπεύθυνος από το Υπουργείο Υποδομών για το έργο κος Καρνέσης, η παράδοση του θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Ο υπολογισμός όπως μας ανέφερε είναι πλέον οριστικός και θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο του εκτός από ένα μικρό τμήμα. Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν από το σύνολο του τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα υπάρχει το έργο της κατασκευής της μεταλλικής γέφυρας μήκους 390 μέτρων. Εκεί λόγω της σύνθετης κατασκευής που απαιτείται το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013.

Έτσι το Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να αποδώσει όλο το τμήμα στην κυκλοφορία και να μην υπάρχει περαιτέρω αναμονή για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το δρόμο σε συνεννόηση με τον ανάδοχο δημιούργησε μία μικρή παράκαμψη 1.000 μέτρων στο σημείο της γέφυρας. Το έξτρα κόστος για αυτή την παράκαμψη θα στοιχίσει 1,5 εκ. ευρώ.

Όπως σημειώνει στο ypodomes.com ο κος Καρνέσης, στις αρχές Οκτωβρίου ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία πλήρως εκτός από την γέφυρα των 390 μέτρων που παραμένει υπό κατασκευή. Με τη λειτουργία του τμήματος θα σταματήσει η χρήση του δρόμου με τις στροφές της Τσακώνας και η χρονοαπόσταση από την Τρίπολη μαζί με την λειτουργία και του νέου τμήματος από την Τσακώνα μέχρι την είσοδο της πόλης της Καλαμάτας (περιοχή Θουρίας) θα είναι μόλις 30 λεπτά.

Ακολούθως το ypodomes.com αναφέρεται στο χρονικό του δρόμου – «κόλαση»:

Το έργο αυτό άρχισε να κατασκευάζεται στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Το 2000 παραδόθηκε με όλες τις τιμές στην κυκλοφορία. Το 2003 κατάρρευσε ένα μεγάλο του τμήμα καθιστώντας όλο το έργο «άχρηστο» και αναγκάζοντας το Υπουργείο να το κλείσει.

Οι μελέτες για την ανακατασκευή του έργου ξεκίνησαν και πάλι το 2006 και ολοκληρώθηκαν το 2008 όπου και επαναδημοπρατήθηκε το έργο. Η ανάδοχος Κ/Ξ ALPINE BAU GmbH- ΤΕΡΝΑ Α.Ε είχε συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης το 2010. Μετά όμως ήρθε ... η κρίση.

Για δυόμιση χρόνια το έργο είχε σημαντική υποχρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι εργασίες. Τελικά τον Οκτώβριο του 2011 το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και έκτοτε τρέχει κανονικά με την καθυστέρηση όμως να έχει αλλοιώσει τα χρονοδιαγράμματα.

Το έργο περιλαμβάνει την περίφημη μεταλλική γέφυρα των 390 μέτρων που η συναρμολόγηση της γίνεται σε ύψος 70 μέτρων από το έδαφος κάνοντας την εργασία ιδιαίτερα επικίνδυνη και κοπιαστική.

Επίσης στο τμήμα αυτό έχουν ήδη ολοκληρωθεί 3 γέφυρες μήκους 500, 160 και 160 μέτρων. Τέλος υπάρχει και ένα τμήμα cut&cover 400 μέτρων (250+150 μέτρα).

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝ.Π.Ε. - ΤΣΙΠΡΑ

Στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ για Ιόνια και Ολυμπία Οδό ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το ypodomes.com, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, εκτός ατζέντας, έθεσε στον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ζήτημα των δύο οδικών αξόνων στη Δυτική Ελλάδα.

Για την ακρίβεια ο Περιφερειάρχης περιέγραψε τις συνέπειες που υπάρχουν για τη Δυτική Ελλάδα από τη διακοπή των εργασιών στην «Ολυμπία» και την «Ιόνια» Οδό, γεγονός που διαιωνίζει τον αποκλεισμό της Δυτικής Ελλάδας από το σύγχρονο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της χώρας και την καθηλώνει σε συνθήκες αναπτυξιακής υστέρησης.

Ταυτόχρονα εξήγησε ότι για την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και για όλες τις τοπικές κοινωνίες η επανέναρξη αυτών των δύο έργων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα με έντονες επιπτώσεις στο αναπτυξιακό προφίλ της Περιφέρειας, στον επίπεδο της απασχόλησης αλλά και στις γενικότερες προοπτικές του τόπου.

Τέλος ο Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα κάθε δυνατή συμβολή και συμπαράσταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη γρήγορη επανεκκίνηση των εργασιών στους δύο αυτοκινητόδρομους.PelopsNews

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.