Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ

Γενναία αύξηση των εισφορών περίθαλψης για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, ζητεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους της τρόικας, οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έκαναν λόγο για δυσμενή οικονομική εικόνα, η οποία απαιτεί παρεμβάσεις.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γεράσιμος Βουδούρης έδωσε .........

έμφαση στην ελλιπή συμμετοχή του ΟΓΑ στον ΕΟΠΥΥ, εισηγούμενος αύξηση (έως διπλασιασμό) των εισφορών.

Ο κ. Βουδούρης εξήγησε ότι οι εισφορές που δίνουν οι εν ενεργεία αγρότες είναι μόλις 10 ευρώ το μήνα, όταν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ καταβάλλουν 20 ευρώ.

Οι εισφορές του ΟΓΑ προς τον ΕΟΠΥΥ είναι 245 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όταν η δαπάνη του ΟΓΑ για φάρμακα είναι 960 εκατομμύρια το χρόνο και η συνολική ετήσια δαπάνη περίθαλψης φτάνει το 1,4 δισ. ευρώ.

Κοινωνικός πόρος

Για την ενίσχυση των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ, η διοίκησή του προτείνει την επαναφορά της κρατικής χρηματοδότησης στο 0,6% του ΑΕΠ, από 0,4%.

Προτείνει, επίσης, τη θεσμοθέτηση κοινωνικού πόρου υπέρ ΕΟΠΥΥ, από κλάδους που δημιουργούν προϋποθέσεις νοσηλείας, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

iatronet

ΣΧΟΛΙΟ
Πότε θα γλυτώσει η Ελλάδα από τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ; Μπορεί να μας πει ο Βουδούρης πόσα παίρνει τον μήνα για να παριστάνει τον Διοικητή σε ένα ήδη πτωχευμένο ταμείο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.