Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Τουρισμός χωρίς λύση για τα σκουπίδια δεν υπάρχει

Αντιμέτωποι με το αδιέξοδο της διαχείρισης των σκουπιδιών στην ..........

Πελοπόννησο θα βρεθούν οι εμπλεκόμενοι που θα παραβρεθούν σε σύσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας στην Αθήνα.

Κι αυτοί είναι, από τους αρμόδιους υπουργούς μέχρι τον πρόεδρο του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και δήμαρχο Τρίπολης Ι. Σμυρνιώτη, τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, αλλά και μια σειρά από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και φορείς. Είναι άγνωστο ακόμα αν στη σύσκεψη έχει προκληθεί να παραστεί και ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης.

Όπως και να το δει κανείς το θέμα, δεν μπορούν, από τη μια πλευρά, οι αρμόδιοι να μιλούν για πολιτικές ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή και, από την άλλη, να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής σημασίας. Επομένως, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΤΑ ΜΑΣΗΣΕ» χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, κατά τη συζήτηση για την Ολυμπία Οδό που προκάλεσε με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

● ΕΠΙΣΗΣ δεν απάντησε ο υπουργός στην πρόταση του Μεσσήνιου βουλευτή για διάσωση του Τμήματος Τσακώνα-Καλό Νερό με ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

● ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο διεθνή διαγωνισμό για τα σκουπίδια με την Περιφέρεια να εγκρίνει τους όρους και να μπαίνει σε ανταγωνιστικό διάλογο με τους 5 συμμετέχοντες για εργοστάσιο στο Μοριά. Την ίδια ώρα η ΠΕΔ Πελοποννήσου προσφεύγει στο Στυλιανίδη για την εξεύρεση ενδιάμεσης λύσης.

● ΣΧΕΔΙΟ του υπουργείου Οικονομικών που είναι στα «σκαριά» προβλέπει οριστικό «λουκέτο» το Νοέμβριο για τις Εφορίες της Κυπαρισσίας, της Μεσσήνης και της Πύλου, με το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων.

● ΝΕΟΣ γενικός γραμματέας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ο Μανώλης Αγγελάκας, καταλαμβάνει τη θέση που είχε ο Μεσσήνιος Τάσος Αποστολόπουλος.

● ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ η συντήρηση των σχολείων του Δήμου Μεσσήνης, ενώ προωθείται προμελέτη για Δημοτική Αγορά και Δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων.

● ΑΓΑΛΜΑ της Ελευθερίας δωρίζει στην Καλαμάτα ζωγράφος Μεσσηνιακής καταγωγής, ενώ ο Δήμος προωθεί σχέδιο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 38 στάσεις της αστικής συγκοινωνίας.

● ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στ’ Αρφαρά νέο πολυτελές πρατήριο και μίνι αγορά για την πλήρη εξυπηρέτηση των οδηγών.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά, καθώς και σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, αθλητικά και αγγελίες στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΦΩΝΗΣ» που κυκλοφορεί πρωί-πρωί στα περίπτερα και σε συνδρομητές ΤΩΡΑ και στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.