Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Δ.Σ. Τριφυλίας Θα τολμήσουν παραποίηση και απάτη από γινάτι;

«Τάξις και ηθική» έλεγε και ξανάλεγε ο δήμαρχος Πώποτας στο Κολοκοτρωνίτσι (στη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Το καφέ της Χαράς») και τη δόξα του, μάλλον, ζήλεψαν στο Δήμο Τριφυλίας!
Ο δήμαρχος Πώποτας μπορεί να έλεγε τάξις και ηθική, αλλά τις έκανε τις μπαγαποντιές του (για τον έρωτά του, και αυτό δεν είναι επιλήψιμο, κάθε άλλο μάλιστα)! Στο Δήμο Τριφυλίας, ωστόσο, οι μπαγαποντιές του Πώποτα- που ζήλεψαν ο πρόεδρος και θα φανεί εάν και ο δήμαρχος- δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστες. Αντιθέτως, είναι προσβλητικές, υποτιμητικές, προκλητικές και απαράδεκτες για την πολιτική τάξη και ηθική.

«Τάξη και ηθική» στο «καφέ της Χαράς» είχαμε .........

στην τηλεόραση, πλαστογραφία και απάτη θα έχουμε, άραγε, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις; Δε ρωτάω με κακή πρόθεση ούτε και θέλω να προσβάλλω το θεσμό και το Σώμα, αλλά να με συμπαθάνε, μου έδωσαν το δικαίωμα της κριτικής και του συγκεκριμένου ερωτήματος το βράδυ της Δευτέρας με όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Επειδή εκεί ήμουν, παρακολουθούσα, κρατούσα σημειώσεις και, ευτυχώς, έχω το ηχητικό ντοκουμέντο όλης της συνεδρίασης, που περιλαμβάνει και τη συζήτηση με το μπάχαλο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και το τι, ακριβώς, ειπώθηκε στη διαδικασία (ο Θεός να την κάνει διαδικασία) των αλλεπάλληλων ψηφοφοριών, θέλω να ελπίζω πως ο πρόεδρος του Σώματος, το προεδρείο, καθώς και ο δήμαρχος Τριφυλίας δε θα επιχειρήσουν να «αλλάξουν» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Αν το τολμήσουν, θα συνιστά, όχι απλώς χοντρή παρατυπία και παραποίηση, αλλά εξόφθαλμη παρανομία! Θα κάνουν, άραγε, πλαστογραφία και απάτη για το γινάτι;

Έντιμο και ηθικό είναι να παραδεχθούν πως στη συνεδρίαση, και δη στην ψηφοφορία, έγινε μπάχαλο, χάθηκε το μέτρημα και ας συνεδριάσουν, ξανά, για να πάρουν ορθά, νόμιμα, ηθικά και ουσιαστικά απόφαση!
Ωστόσο, απόφαση θετική για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη συνεδρίαση της Δευτέρας δεν ελήφθη! Πώς να το κάνουμε; Επί παρόντων, στην αίθουσα, 27 δημοτικών συμβούλων, που είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια, οι 13 ψήφισαν «ναι» και οι 14 αρνήθηκαν να ψηφίσουν θετικά. Άρα, το θέμα ως είχε και εισήχθη προς ψήφιση, καταψηφίστηκε! Τέλος! Προκαλώ, δε, όποιον από τη Δημοτική Αρχή και το προεδρείο του Σώματος αμφιβάλλει ή (ακόμη χειρότερα για τον ίδιο) αποπειραθεί τεχνηέντως να το αμφισβητήσει, να δώσει στη δημοσιότητα το ηχητικό της μαγνητοφώνησης των πρακτικών της συνεδρίασης. Με τους θεσμούς κανείς δε δικαιούται να παίζει! Ούτε και με τη νοημοσύνη μας. Τακτικισμοί και εξυπνακισμοί, κομμένοι! Αλχημείες και μαγειρέματα, στα κουκιά και τα πρακτικά, κομμένα και όχι ραμμένα!

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε και ο πρόεδρος ή ο δήμαρχος, ο κάθε πρόεδρος και ο κάθε δήμαρχος, μπορεί να το παίζει τσέλιγκας, λες και οι σύμβουλοι και όλοι εμείς οι δημότες είμαστε πρόβατα!
Και για να μην υπάρξουν φαινόμενα παρανοήσεων, λαθεμένων παρερμηνειών ή ακόμη και εσκεμμένων «ερμηνειών» όσων αναφέρω, ξεκαθαρίζω πως σε καμία περίπτωση δε φέρουν ευθύνη οι γραμματείς του Δημοτικού Συμβουλίου. Το λέω αυτό, για να μην επιχειρηθεί καν από πολιτικούς προϊσταμένους του συμβουλίου και του Δήμου να διώξουν τις ευθύνες από πάνω τους, που βαρύνουν αποκλειστικά τον πρόεδρο (και το προεδρείο, στο βαθμό που τους αναλογεί, τον αντιπρόεδρο και το γραμματέα, αν υπογράψουν ή αποδεχθούν, έστω σιωπηρά, παραποίηση και πλαστογραφία των πρακτικών) και το δήμαρχο (αν συνεργήσει), και να τις επιρρίψουν στις δύο υπαλλήλους που επιτελούν με άριστο και υποδειγματικό τρόπο τα καθήκοντά τους.

Αναμένω την επίσημη θέση του προέδρου και του δημάρχου, καθώς και την ανάρτηση των πρακτικών στη «Διαύγεια». Μετά, όπως η συνείδησή μου, μου επιβάλλει και το δημοσιογραφικό μου καθήκον επιτάσσει, θα πράξω τα δέοντα, για αποκατάσταση της τάξης και ηθικής, της αλήθειας και της πραγματικότητας, της νομιμότητας και της διαφάνειας, με κάθε νόμιμο τρόπο, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που μου παρέχουν το Σύνταγμα και οι θεσμοί της Πολιτείας!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

1 σχόλιο:

  1. ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΑΝΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ. ΚΑΗΜΕΝΕ ΠΑΓΑΝΗ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΕΝΑ ΞΕΡΟ ΝΑΙ Ή ΕΝΑ ΞΕΡΟ ΟΧΙ. ΩΡΑΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΤΕΘΗΚΕ. ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.