Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Αλλαγές στην πολιτική του μνημονίου ζητάει στην επιστολή του ο Α. Σαμαράς

Την ανάγκη τροποποίησης του Μνημονίου επισημαίνει στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ο κ. Σαμαράς

Σε ανοιχτή γραμμή με την αντιπροσωπεία της χώρας μας στις Βρυξέλλες είναι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, εν όψει της έναρξης της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος ...........

Παπούλιας, πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, θα επιδώσει στους ηγέτες και στους κ.κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την επιστολή του κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή ο κ. Σαμαράς περιγράφει την κατάσταση της χώρας και αναφέρει με «κομψό» τρόπο ότι υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Υποστηρίζει στην επιστολή του ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αποφάσισε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και ζητά από τους ομολόγους του να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του ελληνικού λαού.

Το κρίσιμο στοιχείο είναι ότι ο κ. Σαμαράς αναφέρεται

στην ανάγκη να υπάρξουν "τροποποιήσεις" στην πολιτική που υπαγορεύουν τα Μνημόνια, προκειμένου αφενός να μπορέσει η Ελλάδα να την εφαρμόσει και αφετέρου να φέρουν αποτέλεσμα.

Φυσικά, ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα αποδέχεται τους στόχους της δημοσιονομικής πολιτικής όσον αφορά στο χρέος και στο έλλειμμα και επαναλαμβάνει ότι η χώρα θα τηρήσει τις υπογραφές της και θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται και στις γενικότερες εξελίξεις στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι η πολιτική δημοσιονομικής σταθεροποίησης είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί με μέτρα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Αναμένεται δε να συνοδευτεί η επιστολή με ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων ως εμπρακτη δήλωση της αποφασιστικότητάς του να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, κάτι που θα βελτιώσει το κλίμα για τη χώρα μας μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις υπό άμεση ιδιωτικοποίηση είναι ο ΟΣΕ, τα λιμάνια, η ΔΕΠΑ και ο ΟΠΑΠ.

Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για την χθεσινή συνάντηση

του κ. Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρος της ΕΕ κ. Ρομπάι και για τον μεταξύ τους διάλογο. Ο κ. Ρομπάι είπε ότι το κύριο αντικείμενο της Συνόδου δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι εξελίξεις στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ανοικτό το αν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής μέσα τον Ιούλιο με κύριο θέμα την Ελλάδα, κάτι που εν πολλοίς θα εξαρτηθεί και από την πορεία της αποκατάστασης της υγείας του πρωθυπουργού και το αν θα είναι σε θέση να ταξιδεψει.

Τα μηνύματα από το περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι διαφορετικά. Εις εκ των συνεργατών του διέρρευσε ότι δεν θα είναι σε θέση να ταξιδεψει για 40 ημέρες, για να διαψευστεί όμως λίγες ώρες αργότερα από άλλον συνεργάτη, ο οποίος είπε ότι "αυτά είναι μπούρδες και ότι ο κ. Σαμαράς θα επανέλθει πολύ πιο σύντομα".

Σε κάθε περίπτωση, θα αποφασίσουν οι θεράποντες ιατροί του, οι οποίοι θα τον υποβάλλουν σε πλήρη εξέταση το Σάββατο. Ενδεικτική ως προς αυτό θα είναι και η παρουσία του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η συζήτησή τους θα αρχίσει την επόμενη Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τη νύχτα του Σαββάτου.

difernews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.