Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

50 εικονικά τιμολόγια αξίας 1 εκατ. ευρώ για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ στην Τριφυλία

Συνεχίζονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ για τη διακίνηση εικονικών τιμολογίων με στόχο την παράνομη επιστροφή φόρου σε αγρότες στην Τριφυλία. Ενας ακόμα έμπορος αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην Ηλεία, φέρεται να είχε διακινήσει μέσα στο 2010 γύρω στα 50 εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω του 1 εκ. ευρώ, σε 4 τουλάχιστον αγρότες στην ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών.

Ορισμένοι μάλιστα από τους αγρότες φέρονται να ..........

έχουν κάνει χρήση τιμολογίων που είχαν διακινηθεί από τους εμπλεκόμενους στις δύο άλλες υποθέσεις, που απασχόλησαν τις αρχές στα τέλη Μαΐου.
Τότε είχαν συλληφθεί μια 47χρονη έμπορος στην Κυπαρισσία και ο πρώην εργοδότης της, ιδιοκτήτης εμπορίας λαδιού και 2 Αθηναίοι έμποροι. Στην πρώτη περίπτωση φαίνεται πως είχαν διακινηθεί πλαστά τιμολόγια άνω του 1,8 εκ. ευρώ από το 2002 και ύστερα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ξεπερνά τα 9 εκ. ευρώ το ύψος των τιμολογίων που είχαν διακινηθεί τουλάχιστον από το 2002 και μετά.

Το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου έφτασε στον έμπορο στην Ηλεία στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας έδωσε παραγγελία να γίνει προκαταρκτική έρευνα.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου Νίκο Κολετζάκη, που προΐσταται των ερευνών, ορισμένοι αγρότες έχουν κάνει χρήση των τιμολογίων αυτών στις Εφορίες της Κυπαρισσίας, της Ζαχάρως και του Πύργου.

Αναφερόμενος γενικότερα στις απάτες για την επιστροφή φόρου στην περιοχή σημείωσε πως πρόκειται για ένα κύκλωμα που πολλές φορές διασταυρώνεται.
Για την τελευταία υπόθεση με τον έμπορο από την Ηλεία το Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου συντάσσει μηνυτήρια αναφορά.

mesinea

2 σχόλια:

  1. ΓΡΑΨΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΡΑΨΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΠΟ ΣΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.