Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

"Τσίμπησαν" με το Πρωταπριλιάτικο ψέμα του "Θ"

«Χαμός» με την αναφορά για απομάκρυνση του Πύργου του Άιφελ στα Φιλιατρά!

Είπαμε να «τιμήσουμε» την Πρωταπριλιά και, όντως, όπως αποδεικνύεται την τιμήσαμε δεόντως, με το αστείο και αθώο ψεματάκι μας για την Γαλλική αναφορά στην UNESCO για τον Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά! «Μπλέξαμε» και το δήμαρχο του Παρισιού, τον οποίο και «βάλαμε» με αναφορά του να ζητά την απομάκρυνση του Πύργου από την είσοδο της πόλης των Φιλιατρών!

Δεκάδες ηλεκτρονικές σελίδες, ενημερωτικά portals, .............

ιστολόγια, αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί «τσίμπησαν» και αναδημοσίευσαν/αναμετέδωσαν το «θέμα», που, πλέον, κάνει το γύρο της χώρας και του κόσμου, μέσω κυρίως του διαδικτύου!

Προχθές και χθες τα τηλέφωνα στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας πήραν φωτιά, από συναδέλφους ΜΜΕ που ήθελαν δηλώσεις του δημάρχου για το θέμα. Ασταμάτητα ήταν και τα τηλεφωνήματα και σε στελέχη της δημοτικής Αρχής, για πληροφορίες και πρώτες αντιδράσεις στην αναφορά! Το Πρωταπριλιάτικο «θέμα» με τη Γαλλική αναφορά στην UNESCO «έπαιξαν», μεταξύ άλλων, το "Πρώτο ΘΕΜΑ online": "Εξοργισμένοι οι Παριζιάνοι με τον ελληνικό Πύργο του Άϊφελ" (αλλά αργότερα το "κατέβασαν"), το γνωστό Newsbeast.gr γράφοντας: «Αντιδράσεις εκ Παρισίων για τον Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά» (και με δεκάδες σχόλια αναγνωστών!), η iefimerida.gr με τίτλο: «Στα μαχαίρια Παρίσι και Φιλιατρά...για τον Πύργο του Αϊφελ», ο axortagos.gr τονίζοντας: «Ο δήμαρχος του Παρισιού έκανε μήνυση στα Φιλιατρά για… τον Πύργο του Άιφελ!», το Tv100.gr και το Inews.gr γράφοντας: «Ζητούν απομάκρυνση του Πύργου του Άιφελ από τα Φιλιατρά». Επίσης, 24h.gr, newsnews.gr, portalnews.gr, prionokordela.gr, mykosmos.gr, news123.gr, palo.gr, grafida.net, newstracker.gr, mynews.gr, freezlo.gr καθώς και το psema.gr! Μέχρι και στην Κύπρο «έπαιξε» το «θέμα», από το cyprusnews.eu! Όχι, δεν είναι μόνον αυτά! Στην ηλεκτρονική σελίδα του STAR (star.gr) έγραψαν: «Ο δήμαρχος του Παρισιού έκανε μήνυση στα Φιλιατρά για... τον Πύργο του Άιφελ!», ενώ μας πήραν τηλέφωνο και από την εφημερίδα «Espresso».

Χθες το πρωί επικοινώνησαν με το δήμαρχο Τριφυλίας, από το ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984»! Ο δήμαρχος τούς είπε πως πρόκειται για έξυπνο και χαριτωμένο Πρωταπριλιάτικο αστείο και, μάλιστα, η δημοσιογράφος τον έβγαλε και στον αέρα όπου είχαν δεκάλεπτη περίπου συνομιλία! Ο κ. Κόλλιας, με την ευκαιρία, αναφέρθηκε στην ιστορία της δωρεάς και της κατασκευής του Πύργου του Άιφελ στα Φιλιατρά, «το μικρό Παρίσι» όπως λέγονται από ντόπιους και ξένους, και κάλεσε, από αέρος, το δήμαρχο του Παρισιού στα Φιλιατρά και την Τριφυλία για να δει από κοντά την περιοχή και να απολαύσει τη φιλοξενία και τις ομορφιές της και, γιατί όχι, να προωθήσουν διαδικασίες αδελφοποίησης των δύο πόλεων! Σε ερώτηση, δε, της δημοσιογράφου για ενδεχόμενο «εμπλοκής», πραγματικής, σχετικά με το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ, ο δήμαρχος απάντησε «Μολών λαβέ!».

Ενδιαφέρον για το θέμα και για το ποιά είναι αντίδραση του δήμου Τριφυλίας στη Γαλλική αναφορά έδειξε και το τηλεοπτικό κανάλι «ANT1», στην ανταποκρίτρια του οποίου ο κ. Κόλλιας επανέλαβε πως ήταν «ένα ωραίο και πετυχημένο Πρωταπριλιάτικο αστείο του Θάρρους»! Τεράστιες διαστάσεις, λοιπόν, με τον Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά και πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον ηλεκτρονικών σελίδων, ιστολογίων και ΜΜΕ! Κανείς, ωστόσο, δεν ζήτησε την απομάκρυνσή του και, βεβαίως, ουδείς πρόκειται να τον απομακρύνει από την είσοδο των Φιλιατρών, τα οποία και με την ευκαιρία αυτή, του Πρωταπριλιάτικου αστείου του «Θ», έγιναν ακόμη πιο γνωστά και απασχόλησαν όμορφα και ευχάριστα την επικαιρότητα! Καλό μήνα και του χρόνου εις άλλα με υγεία!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.