Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο

Με λαμπρότητα και επισημότητα τα Φιλιατρά γιορτάζουν την παντριφυλιακή εορτή για τον προστάτη και πολιούχο τους, Άγιο Χαράλαμπο.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, στον Ιερό Ναό της Παναγίας, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, έχει ως εξής: Σήμερα, παραμονή της εορτής, από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 6.00 το απόγευμα Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ενώ θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, στις 7.00 το πρωί, ..........

θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 10.30 θα ξεκινήσει η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους και στην πλατεία θα ψαλεί δέηση. Στις 6.00 το απόγευμα θα τελεστεί Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός μετά παρακλήσεως του Αγίου. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ακολούθως αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων κτητόρων, ιερών επιτρόπων, ανακαινιστών και δωρητών του Ιερού Ναού, ως και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

Μεγάλη εμποροπανήγυρη

Παράλληλα με τις θρησκευτικές τελετές, κορυφώνεται σήμερα και αύριο η καθιερωμένη παντριφυλιακή εμποροπανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά. Τις προηγούμενες μέρες, λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς και της οικονομικής κρίσης, η κίνηση ήταν υποτονική, ωστόσο αναμένεται πως το διήμερο θα αυξηθεί, με πλήθος κόσμου που θα συρρεύσει για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου. Το πανηγύρι εκτείνεται στον πεζόδρομο και τους δρόμους που οδηγούν στην εκκλησία της Παναγίας. Στους πάγκους που έχουν στήσει μικροπωλητές, υπάρχει μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων, σε ελκυστικές τιμές. Στη, δε, πλατεία έχει στηθεί και λειτουργεί λούνα - παρκ για τους μικρούς και μεγαλύτερους.

2 σχόλια:

  1. Βοηθεια μας.Να μας βοηθησει ο Αγιος για τις δυσκολες μερες που ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.