Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Επισκέψεις και αυτοψίες Αλευρά

Χθες 13-02-2012, επισκεφθήκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παν. Αλευράς με την μελετήτρια Μαριλένα Φράγκου, τον κ. Σταύρο Καρτερολιώτη μηχανικό, Προϊστάμενο Συγκοινωνιακών Έργων, τον αντιδήμαρχο Μεσσήνης Σπυρ. Κοντοθανάση και εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων την περιοχή της Ανάληψης. Εκεί αποφασίσθηκε ότι θα γίνει μελέτη προστασίας της εκβολής του χειμάρρου «Μουρτιά».

Στη συνέχεια έγινε αυτοψία στο Πεταλίδι (πρώτη φωτό) και ..........

αποφασίσθηκαν εργασίες , που θα γίνουν στην προβλήτα του λιμανιού, λόγω εκτεταμένων ζημιών. Δεσμεύθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ότι πρέπει να γίνει οριοθέτηση ζώνης λιμένα. Επίσης δεσμεύθηκε ότι όταν ολοκληρώσει τις εργασίες που πραγματοποιεί ο πλωτός γερανός , θα καθαρίσει και την είσοδο του λιμανιού Πεταλιδίου.

Παράλληλα προωθούνται μελέτες στον Άγιο Ανδρέα , έχει ήδη συνταχθεί η ΜΠΕ, Άμεσα θα γίνει εκβάνθυση του στομίου και της λιμενολεκάνης του Αγίου Ανδρέα από τον πλωτό γερανό . Δεσμεύθηκε να διαθέσει τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο Δήμο Μεσσήνης,για την προσωρινή τακτοποίηση των ογκολίθων που υπάρχουν μπροστά από τα ξενοδοχεία της περιοχής για την προστασία τους.

Στην αυτοψία στην Κορώνη, (Διπλανή φωτό) παρουσία της μελετήτριας αποφασίσθηκε να γίνει ακτομηχανική μελέτη, για την προστασία της λιμενολεκάνης και της παραλίας στο Αρτάκι. Στην επίσκεψη στη Κορώνη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος κ. Δημ. Καφαντάρης και η Αντιδήμαρχος Πελαγία Λευτάκη.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΑΛΕΥΡΑΣ ΤΗΝ ΨΩΝΗΣΕ.ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΗΡΕΤΕΙ. ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.