Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Επενδύσεις στην Ελλάδα ζητάει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Πακέτο ανάπτυξης και επενδύσεων πρέπει να δοθεί επειγόντως στην Ελλάδα, επικουρικά προς τα μέτρα λιτότητας, τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα "Rheinische Post" ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης και πρόεδρος πλέον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ προειδοποιεί ότι διαφορετικά και αυτά τα χρήματα θα εξατμιστούν όπως τα προηγούμενα πακέτα.

Ο κ. Σουλτς ασκεί κριτική στις ηγεσίες των ...........

κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί «οδηγούν την Ελλάδα σε μια αδιέξοδη οικονομική ύφεση» και διευκρινίζει: «Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι βεβαίως απαραίτητη, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι επενδύσεις που θα δώσουν στον πληθυσμό μια πραγματική προοπτική για το μέλλον», αναφέροντας ενδεικτικά επενδύσεις στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας, την επέκταση δρόμων, σιδηροδρόμων και λιμανιών.
«Κάντε διακοπές στην Ελλάδα»
Σε παράλληλο πνεύμα κινούνται και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ ο οποίος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να πηγαίνουν για διακοπές στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα «χρειάζεται επειγόντως οικονομική ανάπτυξη και ο τουριστικός τομέας πρέπει να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός», λέει ο Γερμανός ευρωβουλευτής με δήλωσή του στην εφημερίδα «Hamburger Abendblatt» και σημειώνει: «Οποιος έχει σκεφτεί να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, μπορεί τώρα να στείλει ένα μήνυμα. Ο κάθε τουρίστας είναι βοήθεια για τη χώρα. Αλλά τώρα τον Φεβρουάριο, που ο τουρισμός είναι νεκρός».

Sofokleous in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.