Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Ιδού τα 325 εκατ. ευρώ κύριε Βενιζέλο

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Κοροϊδεύουν έναν ολόκληρο λαό πρωθυπουργό και πολιτικοί αρχηγοί γιατί ψάχνουν εδώ και 10 ημέρες να βρουν 325 εκατ. ευρώ για να κλείσουν την τρύπα του ελλείμματος όπως ζητάει η Τρόικα.

Κι επειδή την περασμένη Τετάρτη στο τελευταίο Eurogroup ο Βενιζέλος πήγε χωρίς λύση γι' αυτά τα 325 εκατ. ευρώ που ζητάνε επειγόντως οι τροϊκανοί να βρούμε, οι ευρωπαίοι υπουργοί έδιωξαν κακήν κακώς τον Βενιζέλο από το Eurogroup, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως το "σκουπίδι" και το πιο "αφερέγγυο κράτος της Ευρώπης".

Επειδή λοιπόν αύριο πάει πάλι στο Eurogroup .......

ο κ. Βενιζέλος, το newsbomb βρήκε τα 325 εκατ. ευρώ που μας ζητάνε και τα προσφέρει σαν λύση στον κ. Βενιζέλο.

Πού βρήκαμε τα λεφτά

25 εκατ. ευρώ από αυξημένες "δαπάνες ΝΑΤΟ"

Στον προϋπολογισμό του 2012, το μόνο κονδύλι που αυξήθηκε και μάλιστα κατά 22,5% είναι αυτό που αφορά στις "Δαπάνες ΝΑΤΟ"! Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα δώσει 25 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι για τις δαπάνες αυτές.

95 εκατομμύρια ευρώ από το δάνειο που χάρισε ο Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο Μουσικής

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι το ελληνικό δημόσιο θα αποπληρώσει δάνειο που έλαβε το Μέγαρο Μουσικής για την ολοκλήρωση κτιριακών εγκαταστάσεων ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ. «Τα δάνεια του Μεγάρου είναι εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο και πληρώνει όταν το Μέγαρο δεν μπορεί να ανταποκριθεί», ήταν η αφοπλιστική δήλωση του!

100 εκατομ. ευρώ από ενοίκια για τα ακίνητα του Δημοσίου

Το υπέρογκο ποσό των 8,3 εκατομμυρίων ευρώ πληρώνει σε μηνιαία βάση το Δημόσιο για να στεγάζει τις υπηρεσίες του, τη στιγμή μάλιστα που τα κτίρια που του ανήκουν παραμένουν ανεκμετάλλευτα, όπως προκύπτει από... στοιχεία που κατέθεσε στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Τουλάχιστον 250 εκατομμύρια ευρω αποζημίωση από τη Siemens για ζημιά του Δημοσίου

Τον Δεκέμβριο του 2011, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον, επέβαλε πρόστιμο 220 εκατ. δολαρίων σε βάρος της Siemens από για τη σκανδαλώδη δραστηριότητά της στην Αργεντινή. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν εκεί είναι με αυτές της Ελλάδας.

Στην χώρα μας, η εξεταστική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αρχικά εκτίμησε την ζημιά του Δημοσίου στα 2 δισ. ευρώ, όμως κυβερνητικοί κύκλοι υπολογίζουν το ύψος στα 5 δισ.! Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει εξωδικαστικά για το Δημόσιο από τη Siemens ποσό των 250 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη (12/01/2012) "την υπόθεση χειρίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος".

Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.