Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

"Νέο Επιμελητήριο" Καταγγέλλει τον Δ. Αδαμόπουλο για υποκριτική συμπεριφορά

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημ. Αδαμόπουλο, με αφορμή δηλώσεις του στο «Θάρρος» μετά την αποχώρηση που καταγράφηκε κατά τη διαδικασία της εκλογής των μελών της Διοικητικής Επιτροπής, εξαπέλυσε με χθεσινή του ανακοίνωση ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο».
Στην ανακοίνωση, όπου καταγγέλλεται ο κ. Αδαμόπουλος για υποκριτική συμπεριφορά, αναφέρονται τα εξής: «Όταν οι καθαρές θέσεις και η εμμονή στη διαφάνεια και τη συμμετοχικότητα χαρακτηρίζονται ως “απειρία διοίκησης συλλογικών οργάνων”, αντιλαμβάνεται κανείς πώς εννοεί ο “έμπειρος” νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου αυτές τις αξίες.

Η άρνησή μας, κύριε Αδαμόπουλε, να ..............

νομιμοποιήσουμε με την απουσία μας τις προσυμφωνημένες εν κρυπτώ διαδικασίες σας με τον κύριο Καραμπάτο για το σχηματισμό οριακής πλειοψηφίας στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, αποτελεί για το συνδυασμό “Νέο Επιμελητήριο” και τους εκλεγμένους συμβούλους του στάση ζωής και συνέπεια στις αρχές της διαφάνειας, της συμμετοχής και της ουσιαστικής συναίνεσης, τις οποίες προεκλογικά διακηρύξαμε και επιβράβευσαν με την ψήφο τους τα μέλη του Επιμελητηρίου.
Ομολογείτε με τις δηλώσεις σας στο “Θάρρος” την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, αυτό για το οποίο σας καταγγείλαμε. Ότι, δηλαδή, συζητούσατε μόνο με τον κύριο Καραμπάτο, τον οποίο κατηγορούσατε για καθεστωτική αντίληψη και νοοτροπία μέχρι την ημέρα των εκλογών, για τη συγκρότηση, όπως αναφέρατε, “αντιπροσωπευτικού προεδρείου, όπου θα συμμετείχαν εκπρόσωποι και των τριών συνδυασμών”, ενώ αγνοήσατε το “Νέο Επιμελητήριο”.

Όμως, “έμπειρε” κύριε Αδαμόπουλε, την καθαρή δημόσια πρόταση του “Νέου Επιμελητηρίου” για τη συγκρότηση ενός πραγματικά αντιπροσωπευτικού προεδρείου στο Επιμελητήριο, σύμφωνα με την εντολή των μελών του στις εκλογές, την πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων και προχωρήσατε με τον κύριο Καραμπάτο σε “συνεταιρισμό εξουσίας” για την κατάληψη των διοικητικών αξιωμάτων, αγνοώντας τον πρώτο σε έδρες συνδυασμό. Αυτό αν δεν αποτελεί ιδιοτέλεια και αδιαφάνεια, τότε οι λέξεις έχουν χάσει για σας τη σημασία τους.

Είναι προφανής η αμηχανία σας, όπως και του κυρίου Καραμπάτου, από τις εξελίξεις στο Επιμελητήριο. Εσείς και ο “συνεταίρος” σας επιλέξατε την παρασκηνιακή συμφωνία που παραπέμπει σε συναλλαγή, με στόχο να αθροίσετε τις μειοψηφικές σας δυνάμεις και να καταλάβετε τα αξιώματα, τα οποία τα μέλη του Επιμελητηρίου με τη συμμετοχή και την ψήφο τους σας στέρησαν.

Τώρα αναζητείτε δεκανίκια για να στηρίξουν την ετερόκλητη συμμαχία σας, η οποία στερείται νομιμοποίησης, κοινού προγράμματος και θέσεων για τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις προτεραιότητες του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας.
Σ’ αυτόν τον αδιαφανή και χωρίς αρχές “συνεταιρισμό” για την κατάληψη της καρέκλας, το “Νέο Επιμελητήριο” αρνείται να συμπράξει και να συμμετάσχει. Με συνέπεια και αδιάκοπη προσπάθεια θα προσπαθήσει, με τις προτάσεις των εκλεγμένων μελών του, την κριτική και τον έλεγχο των αποφάσεών σας, να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, με στόχο να προασπίσουμε τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου και των όλων επαγγελματιών που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης.

Αν όλα αυτά συνιστούν “απειρία”, είμαστε υπερήφανοι που δεν αποκτήσαμε τη δική σας “εμπειρία” για να ικανοποιήσουμε ιδιοτελείς σκοπούς. Άξιος, λοιπόν, ο μισθός σας, κύριε πρόεδρε, αφού καταφέρατε να υποκλέψετε έστω και τις οριακές ψήφους μελών του Επιμελητηρίου, καταγγέλλοντας την απελθούσα διοίκηση, για να “συνεταιριστείτε” μαζί της την επομένη των εκλογών, καταλαμβάνοντας την καρέκλα του προέδρου και παραδίδοντας εκ νέου τη διοίκηση στο “καθεστώς Καραμπάτου”, το οποίο επιθυμούσατε υποτίθεται να ανατρέψετε!
Τα μέλη του Επιμελητηρίου και κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το δημόσιο βίο και την πολιτεία σας, αλλά και τη συνεχιζόμενη υποκριτική σας συμπεριφορά».

Θάρρος

2 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΔ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΑ.
    ΟΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ Η ΠΑΡΕΑ ΣΑΝ ΤΗ ΜΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ...
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ...
    ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ.
    ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.