Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε χθεσινό μας δημοσίευμα.

Απάντηση σε χθεσινό μας δημοσίευμα με το μήνυμα του Αναγνώστη μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο με τις αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες και την μαύρη - ανασφάλιστη εργασία από αυτές, μας απέστειλε πριν λίγα λεπτά ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Ι. Μπόζος.

Η απάντηση του Κ. Μπόζου στο χθεσινό μας δημοσίευμα κάνει λόγο για μια σειρά ενεργειών που έχουν γίνει από πλευράς Νοσοκομείου και εστιάζει το πρόβλημα στους ασθενείς που επικαλούνται ψεύτικα στοιχεία συγγένειας η φιλικής κατάστασης ασθενών με αλλοδαπές ψευτοαποκλειστικές.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπόζος αναφέρει στην απάντηση του:



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων
Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας
Γενικό Νοσοκομείο – Κ. Υ. Κυπαρισσίας

Κυπαρισσία 7-12-2011

Γραφείο Αναπληρωτή Διοικητή


Αγαπητά Φιλιατρά News,

Για μια ακόμα φορά θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Η κριτική η δική σας, αλλά και των πολιτών είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη γιατί τονίζοντάς μας τα λάθη και τις παραλείψεις μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο.

Στο θέμα μας τώρα.

Το πρόβλημα με τις αποκλειστικές νοσοκόμες και τη λειτουργία τους στα Νοσοκομεία της Χώρας, ταλανίζει χρόνια τώρα, το Υπουργείο, τις Διοικήσεις, τους εργαζόμενους, αλλά απασχολεί και τους πολίτες που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση ένας δικός τους άνθρωπος να χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα.

Η εντολή είναι σαφής.

Υπηρεσίες Υγείας μπορούν μόνο να προσφέρουν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου, ή εκείνοι που διαθέτουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που τους δίνει το δικαίωμα να προσφέρουν υπηρεσίες.

Προς τούτο έχουμε κάνει τις εξής ενέργειες.

1. Ξεκαθαρίσαμε τον παλαιό κατάλογο των αποκλειστικών νοσοκόμων

2. Επιβάλλαμε προς όλες την εγγραφή τους στο ΙΚΑ ώστε να καταπολεμηθεί η μαύρη εργασία και επιβάλλαμε την παροχή αποδείξεων ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή

3. Όλες οι αποκλειστικές νοσοκόμες έχουν υποστεί υγειονομικούς ελέγχους και έχουν εμβολιαστεί με τα κατάλληλα εμβόλια.

4. Κρατείται αυστηρά βιβλίο παρουσίας ώστε ισομερώς όλοι να προσφέρουν υπηρεσία

5. Είμαστε ανυποχώρητοι ως προς την ποιότητα της προσφοράς υπηρεσιών. Ήδη επί δικής μου θητείας 2 ή 3 αποκλειστικές έχουν απομακρυνθεί λόγω κακής συμπεριφοράς προς τους ασθενείς

6. Στην αντιμετώπιση της ‘’μαύρης εργασίας’’ απαιτείται η συνεργασία των πολιτών και εκεί παρουσιάζονται προβλήματα. Παρουσιάζουν ψευδείς δηλώσεις συγγενικών δεσμών, υπαλληλικής σχέσης, προσωπικής γνωριμίας κ.α. που δύσκολα μπορεί να ελεγχθούν.

Το πρόβλημα όμως υπάρχει!
Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο. Αλλά η θέση μας καθίσταται πολλές φορές δύσκολη όταν ο πολίτης δεν αντιλαμβάνεται ότι ο μη ειδικός δεν του προσφέρει τις κατάλληλες υπηρεσίες όσο και αν του κοστίζει λιγότερο, αντίθετα είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα πάσης φύσεως.

Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας.

Με τιμή,

Πάνος Ι. Μπόζος
Αναπληρωτής Διοικητής


1 σχόλιο:

  1. κ. Μπόζο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υψηλά ιστάμενο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στέλεχος του οποίου είσθε κι εσείς εάν έχω καταλάβει καλά, χαρακτήρισε του Αγανακτισμένους Πολίτες "κομμουνιστές, φασίστες και αυνάνες".
    Τον χαρακτηρισμό του "αυνάνα" θα ήθελα να σας δώσω για να τον προωθήσετε, με την πρώτη ευκαιρία, στον κ. Πάγκαλο ο οποίος είναι θέση Πολιτικός σας προϊστάμενος.
    Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον κόπο σας!

    Τάκης Περρέας
    Δημότης Προάστειου
    Δήμος Δυτικής Μάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.