Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΚΑΚΟ …ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΙ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ

Από το KopanakiNews

Γιατί όπως φαίνεται, έχει βολευτεί στον τίτλο του και αφήνει το Δήμο να διοικείται από τους πρώην, που δεν έχουν να επιδείξουν και ότι το καλύτερο. Αναφέρομαι στην απένταξη του βιολογικού στη μια ενότητα, στην μη απορρόφηση του Θησέα στις υπόλοιπες -πλην μιας του Αετού- και στην νοοτροπία του …κατακτητή που έχουν.
Θα σας βάλλω τα τελευταία βίντεο από την .........

συνεδρίαση για τα Τέλη, με τις θέσεις αρκετών συμβούλων, αλλά και το βίντεο με τις απαντήσεις του αρμόδιου αντιδήμαρχου. Θα σχολιάσω μόνο το τελευταίο, γιατί αν θα το δείτε ασχολίαστο, θα …προσκυνήσετε.

Έχω την εντύπωση ότι ο άνθρωπος θα έκανε εξαιρετική καριέρα στο …θέατρο. Επιμένει σε νούμερα που γνωρίζει ότι δεν είναι σωστά και έτσι …μελιστάλαχτα που τα λέει, άντε να μην τον πιστέψεις -μέχρι και ο Γαλάνης την πάτησε-. Θα φέρω μόνο 1-2 παραδείγματα για να μην σας κουράσω. Λέει, έξοδα επισκευών οχημάτων 200.000 και εγώ τον είχα ρωτήσει αν ήμαστε ο …ΑΚΤΩΡ. Τώρα λέει ότι μέσα σε αυτά είναι και η αγορά 2 μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων για τις κοινότητες Αυλώνος-Αετού-Τριπύλας -σωστά και εμείς μαζί του ήμαστε- όμως αν γίνει αυτό θα μειωθεί δραστικά το 260.000 του εργολάβου. Εμείς όμως τώρα χρεωνόμαστε και για τα δυο. Δεύτερο και πιο απλό. Η δημοτική κοινότητα Αετού δεν έχει μείον 12.000 ευρώ, τελεία και παύλα. Λογιστικά μπορεί, γιατί η ΔΕΗ αργεί 2 μήνες να αποδώσει τα τέλη που εισπράττει στους Δήμους (Εδώ στον πρώην Δήμο μας, τώρα πληρώνουμε για την κατανάλωση από 12/8 έως 14/12), ουσιαστικά όχι. Και φυσικά δεν θα βάλλει …80 κολώνες που …γούσταρε και έβαλε ο Δριμής, γιατί μας περισσεύανε.

Το χειρότερο όμως που καταλογίζω στον συμπαθέστατο αντιδήμαρχο είναι η …μασούριος λογιστική και …λογική του. Χτυπιόταν ο άνθρωπος – ο γενικός γαμάω του Δήμου μας- στον διάδρομο, ότι η Κυπαρισσία φέρνει στον ενιαίο Δήμο το 60% των εσόδων του, ενώ απορροφά το 30%. Ο άνθρωπος ούτε κατάλαβε τι είπε και δεν ξέρω αν θα μπορέσει να το καταλάβει. Και το τραγικό είναι ότι το σπέρνει -όχι μόνο αυτός- και στην πόλη και δημιουργεί μια …εμφυλιωτική ατμόσφαιρα. Δεν θα αναφερθώ στα παραποιημένα νούμερα -παράδειγμα οι Γαργαλιάνοι προσφέρουν συν 95.000 για Δημοτικά τέλη από την ΠΟΤΑ- αλλά θα αναφερθώ στην ουσία του …παραμυθιού. Δηλαδή έλεγε, ότι οι Κυπαρίσσιοι πληρώνουν και πλήρωναν για χρόνια ολόκληρα 100 δραχμές, ενώ τα έξοδα για τα τέλη είναι και ήταν 50 δραχμές. Δηλαδή κάποιοι σας κλέβουν φίλοι μου πρωτευουσιάνοι και βάση του νόμου κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή. Ο νόμος επιτρέπει -το είπε και ο αντιδήμαρχος- ένα 20% επιπλέον και αυτό για ιδικούς λόγους. Άρα …παραμύθια φούρναρη τα ποσοστά, για λόγους εντυπωσιασμού και ας τα λογαριάζουν σωστότερα. Τελειώνοντας, λυπάμαι που δεν εισακούστηκε ο Καλλίνικος, και προτείνω το δικαιότερο, κάθε δημοτική ενότητα να πληρώνει τα δικά της, για να μην αδικούμε την πρωτεύουσα και της έχουμε και …υποχρέωση.

Με άλλα λόγια, δεν φταίνε οι υπόλοιποι, για τα δικά σας χαράτσια, φίλοι μου πρωτευουσιάνοι. Όσο για την …παρόλα του ποιητή μας “ένας εργάτης από την Κυπαρισσία, μπορεί να πάει να …ασπρίσει, στα Φιλιατρά” τι να του πω; ότι το ένα χέρι νίβει το άλλο ή ότι η Καλαμάτα μας έστελνε το πλυντήριό της και μεις της …σταθήκαμε όταν είχε κάποιο πρόβλημα;









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.