Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη

Το 2012 ανατέλλει. Η χρονιά που πέρασε ήταν περίοδος θυσιών για εκατομμύρια Έλληνες. Έτος απόγνωσης, ιδιαίτερα για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους και παλιούς ανέργους. Και χρονιά αγωνίας για όλους μας, καθώς φτάσαμε-και όχι μόνο μία φορά-στο χείλος του γκρεμού, στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Και όλα αυτά, με γενικευμένη απογοήτευση για τα διαρκή αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα θεσμών και προσώπων του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος της χώρας.

Η Ελλάδα το 2012 έχει μπροστά της, μεγάλες ........

προκλήσεις και δύσκολες επιλογές. Θα έχει μια τελευταία ευκαιρία για να κατορθώσουμε, με τεράστια κοινή προσπάθεια, να διασφαλίσουμε τη θέση και το ρόλο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του Ευρώ και να βγούμε από την κρίση που οδηγεί στην εξαθλίωση του λαού μας.

Η ανάταξη της χώρας απαιτεί και μια νέα μεγάλη ιδέα, ικανή να εμπνεύσει τους Έλληνες και να τους δώσει πίστη για το μέλλον. Να αποκαταστήσει το κύρος της Ελλάδας. Να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων.

Μια νέα μεγάλη ιδέα για μια Ελλάδα εξωστρεφή, δημιουργική, με αυτοπεποίθηση. Με κρατική διοίκηση, μικρή μεν, αλλά ευέλικτη και αποτελεσματική, ικανή να απελευθερώσει και να ενισχύσει τη δημιουργικότητα των Ελλήνων.

Με οικονομία παραγωγική, δυναμική, ανταγωνιστική και όχι πλέον κρατικοδίαιτη. Με κοινωνική προστασία και ασφάλεια παρεχόμενη με καινοτόμες ιδέες και με βέλτιστο κόστος.

Η Δημοκρατική Συμμαχία, τον πρώτο χρόνο της ύπαρξής της, δούλεψε σκληρά υπηρετώντας ακριβώς αυτούς τους στόχους, αυτή τη νέα μεγάλη ιδέα. Εργάστηκε μεθοδικά και αποτελεσματικά και, μάλιστα, στο ευρωπαϊκό επίπεδο, μόνον εκείνη υπήρξε αξιόπιστη και καρποφόρος.

Οι Έλληνες τη νέα χρονιά, αν δουλέψουμε σκληρά, με σχέδιο και συγκρότηση, μπορούμε να κάνουμε άλματα. Μπορούμε να πετύχουμε. Να αντιμετωπίσουμε την κρίση εμπιστοσύνης και να αποκαταστήσουμε το κύρος της Ελλάδας. Να ανοίξουμε νέους δρόμους για την πρόοδο και την προκοπή της πατρίδας.

Το αξίζουμε και μπορούμε να οικοδομήσουμε αυτό το ελπιδοφόρο μέλλον για το λαό και τον τόπο. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς Ντόρα από τότε που οι Αμερικάνοι έδιωξαν τον πατέρα σου, όπως και πρόσφατα τον Καραμανλή, έχασες κάθε ελπίδα να γίνεις πρωθυπουργός χωρίς τη συγκαταθεσή τους. Αυτό σε οδήγησε κοντά τους, αλλά δεν είσαι πρώτο βιολί όπως ο Αντώνης. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κανέναν από τους δυό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.