Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Aπό σήμερα οι περικοπές μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους

Σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους, οι οποίες μπορούν να φτάσουν και στα 1.000 ευρώ, έχουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μεταξύ των οποίων και τα σώματα Ασφαλείας. Οι περικοπές αυτές, λόγω του νέου ενιαίου μισθολογίου και αναδρομικών κρατήσεων από 1ης Νοεμβρίου, είναι "ορατές" στους δημοσίους υπαλλήλους στους μισθούς που λαμβάνουν σήμερα και αύριο ως προκαταβολή για το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.

Οι διατάξεις του νέου ενιαίου μισθολογίου μπαίνουν ..........

σε πλήρη εφαρμογή και καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από την 1/11/2011, οι συνολικές απώλειες στις αποδοχές κυμαίνονται από 206 ευρώ έως και 937 ευρώ, ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας. Ειδικά, όμως, για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι περικοπές μπορούν να φτάσουν και στα 1.000 ευρώ, λόγω των επιδομάτων που λάμβαναν.

Όπως προβλέπεται στον νόμο, οι περικοπές επιβάλλονται σταδιακά με ποσοστό μείωσης 25% από την 1η Νοεμβρίου 2011. Το μισό του εναπομείναντος ποσοστού μείωσης εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2012 και το άλλο μισό από την 1η Ιανουαρίου 2013. Σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λάβει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τη δόση να παρακρατείται αυτόματα από τον μισθό τους. Αναμένεται να υπάρξουν και περιπτώσεις υπαλλήλων, οι καθαρές αποδοχές των οποίων δεν θα φθάνουν για να καλυφθεί η δόση του στεγαστικού δανείου τους.
Παράλληλα, το 2012 φέρνει περικοπές μεταξύ 15% και 20% και στις αποδοχές των περίπου 300.000 υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων.

Στο μνημόνιο υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τις μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια και το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, καταρτίζει τις σχετικές διατάξεις.

Οι μειώσεις αφορούν δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ και ένστολους (Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα).

Sofokleous in

ΣΧΟΛΙΟ
Γνωρίζοντας τον όγκο εργασιών που οι πολιτικάντηδες μας έχουν φορτώσει την αστυνομία με ένα κάρο άσχετες εργασίες για το σώμα όπως διαβατήρια, κλπ κλπ αποσπώντας τους από το πραγματικό τους αντικείμενο που είναι η πάταξη του εγκλήματος, το blog μας δηλώνει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ σε όποιες μειώσεις μισθών έγιναν η σχεδιάζουν να περικόψουν ακόμα περισσότερο.
ΓΝΩΜΗ μας είναι ότι τα σώματα ασφαλείας και ειδικά η αστυνομία έπρεπε και θα πρέπει να είναι από τους καλύτερα αμοιβόμενους υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα καθώς είναι αυτοί που στην κυριολεξία παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα για να πιάσουν έναν εγκληματία έρχονται σε επαφή με το κάθε κατακάθι της κοινωνίας ακόμα και μετανάστες - λαθρομετανάστες, και βρίσκονται διαρκώς σε κίνδυνο.
Κι όμως οι άνθρωποι αυτοί σε πολλές περιπτώσεις υπερβάλουν εαυτόν και φέρνουν αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως κανένας πολιτικάντης δεν το αναγνωρίζει. Θα έπρεπε να ντρέπονται οι χασάπηδες πολιτικοί μας.

5 σχόλια:

  1. ΣΤΑ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Δ.ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ!!!ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 12 ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ!!ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΡΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΚΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν συμφωνω με το σχολιο του 3:09 (αν και υπαρχουν αρκετοι συναδελφοι μου , που τεμπελιαζουν ή κανουν πως δουλεουν και το πωλουν ακριβα), διοτι το να μειωσεις πολυ τον μισθο σε καποιο κλαδο αφενος δεν θα του επιτρεψει να ζησει με αξιοπρεπεια και αφετερου δεν θα μπορεσει να διαθεσει το χρημα στην αγορα...με πολλαπλες συνεπειες...Η οικονομια ειναι μια αλυσιδα, στην οποια ενα βιαιο κοψιμο του ενος κρικου επηρεαζει αμεσα και τους υπολοιπους....
    Ενας Δ.Υ.

    ΥΓ Συμφωνω απολυτα με το σχολιο του διαχειριστη, για την αστυνομια, με μια εξαιρεση των αστυνομικων που βρισκονται στην Βουλη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "με μια εξαιρεση των αστυνομικων που βρισκονται στην Βουλη...."
    Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την κατηγορία των αστυνομικών. Αν και θεωρώ ότι οι αστυνομικοί που απασχολούνται στην βουλή πρέπει να πληρώνονται από όλους τους βουλευτές. Όχι από τον κοσμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ,ΚΟΡΟΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διαφωνω, οι βουλευτες ειναι δημοσια προσωπα (αν και καποιοι ή πολλοι δεν το αξιζουν)και πρεπει να φυλασσονται..αλλα απο 1 αστυνομικο ανα βουλευτη....και αυτη η φυλαξη μονο για τους πολιτικους (οι οποιοι θα πληρωνοται απο εμας)....οχι ομως να φυλλασονται και οι επιχειρηματιες....αυτοι ας παρουν δικα τους security, και οχι τους αστυνομικους που προσληθηκαν για να μας φυλασσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.