Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί σε «νέα μείωση του κέρδους τους»

Την πλήρη αντίθεσή τους στη «νέα μείωση του κέρδους τους», εκτιμώντας ότι το μέτρο αυτό «είναι άδικο, αναποτελεσματικό και οδηγεί στην εξόντωση του μικρού φαρμακείου της γειτονιάς», εκφράζουν οι Έλληνες φαρμακοποιοί μέσω ανοιχτής επιστολής που απέστελλε προς τον υπουργό υγείας Α. Λοβέρδο το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Θ. Αμπατζόγλου.

Οι φαρμακοποιοί, ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για περιορισμό της ...........

φαρμακευτικής δαπάνης από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας τονίζουν στην επιστολή τους ότι «η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, από 5,2 δισ. (το 2009) σε 3,6 δισ. για το 2011, στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στη δραστική μείωση του τζίρου και συνεπώς των εισοδημάτων για τους φαρμακοποιούς. Η σχεδιαζόμενη μείωση κατά 1,4 δισ. της δαπάνης για το 2012, σημαίνει ότι η δική μας συνεισφορά θα είναι επιπλέον περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Σημειώνουμε ότι ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος, με βάση τις αναλύσεις όλων των ειδικών», επισημαίνουν και ζητούν από τον υπουργό Υγείας να μην τους επιτίθεται για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά να φροντίσει ώστε να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές τους από τα ασφαλιστικά ταμεία, πριν αντιδράσουν δυναμικά.

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.