Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Με 13 ομάδες η Α1, στο ερασιτεχνικό έπεσε ο Πανελλήνιος

Με 13 ομάδες θα διεξαχθεί τελικά το νέο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ των ανδρών! Ο Πανελλήνιος δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και υποβιβάζεται στις Ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Έτσι, η κλήρωση του πρωταθλήματος, που θα γίνει την Παρασκευή (7/10) στο θέατρο του Κολεγίου ΑΘηνών (19:30), θα γίνει με 13 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την σχετική άδεια.

Αντικατάσταση από ομάδα της αμέσως ........

κατώτερης κατηγορίας δεν μπορεί να γίνει καθώς το πρωτάθλημα της Α2 έχει ήδη αρχίσει και έτσι η θέση του ΕΣΑΚΕ είναι ότι πλέον δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με μία ομάδα λιγότερη.

Διαβάστε την ενημέρωση από την ΕΕΑ:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, πήρε την παρακάτω αποφάση:

Αφού εξέτασε το φάκελο της ΚΑΕ Πανελλήνιος αποφάσισε τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής της, στο Πρωτάθλημα Α1 Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης».

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, λοιπόν, κάθε αγωνιστική θα πραγματοποιούνται έξι αναμετρήσεις και μία ομάδα να απολαμβάνει ρεπό, ενώ περίπτωση νέας παράτασης του πρωταθλήματος δύσκολα θα δοθεί, καθώς η κλήρωση είναι αύριο και ο Πανελλήνιος δεν θα δηλώσει «παρών» σε αυτή.

Όσο για τα όνειρα ομάδων της Α2 κατηγορίας για προβιβασμό στην Α1; Μετά την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2, την προηγούμενη εβδομάδα, οι «μνηστήρες» είδαν τα όνειρα να εξανεμίζονται, καθώς πλέον δεν έχουν δικαίωμα διεκδίκησης ανόδου.

Παράλληλα, ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία καθιστά σαφές ότι: «Μετά τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην ΚΑΕ Πανελλήνιος και με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, η Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή 13 ομάδων».

Στην κλήρωση της περιόδου 2011-12 της Α1 Ανδρών θα προηγηθούν οι βραβεύσεις των κορυφαίων της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα παραλάβει τα βραβεία του κορυφαίου παίκτη της σεζόν 2010-11, αυτό του κορυφαίου αμυντικού, όπως και αυτό της ανάδειξης του μέσα στην κορυφαία πεντάδα.

Ο τεχνικός του στον Παναθηναϊκό, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, θα βραβευθεί ως κορυφαίος προποντηής, ενώ Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός), Ρόουλ Μάρσαλ (ΠΑΟΚ) και Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός) απαρτίζουν την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής περιόδου 2010-11 στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των Ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.