Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Έως τα τέλη του έτους αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ ενώ παράλληλα θα διαμορφωθούν οι απαιτήσεις για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενή, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νίκος Πολύζος, στη διάρκεια ημερίδας του ΤΕΕ/ΤΚΜ με θέμα «Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς: προοπτικές μετά το πρώτο βήμα».

Ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι τα τέλη του τρέχοντος .........

μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εξοπλισμού για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και θα ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των χρηστών της.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο χάρη στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξοικονομήθηκαν τους πρώτους επτά μήνες του 2011 σχεδόν 200 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι η εξοικονόμηση 700 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίσθηκε πως σήμερα, 15.067 γιατροί συνταγογραφούν και 10.023 φαρμακεία εκτελούν τις συνταγές ηλεκτρονικά. Να σημειωθεί ότι από την 1η Φεβρουαρίου έως 28 Αυγούστου 2011 καταχωρήθηκαν από γιατρούς 2.114.435 συνταγές συνολικής αξίας 153.167.028 ευρώ.

Οι συνταγές που καταχωρούνται και εκτελούνται για τους ασφαλισμένους των τεσσάρων μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων της χώρας (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ) ανέρχονται στις 28.000 και 24.000 αντίστοιχα ημερησίως. Ο αριθμός των πιστοποιημένων γιατρών του ΕΣΥ ανέρχεται στους 2556 (1601 νοσοκομειακοί και 955 γιατροί Κέντρων Υγείας). Τα ποσοστά συνταγογράφησης ανά ειδικότητά έχουν ως εξής: 33% παθολόγοι, 14% καρδιολόγοι, 8% παιδίατροι, 6% γενικής ιατρικής, 5% ορθοπαιδικοί, 4% γυναικολόγοι και 3% πνευμονολόγοι.

3 σχόλια:

  1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ!!
    ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΦΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χθες στη σαλονικη,ο σαμαρας ειπε οτι τα φαρμακεια της σαλονικης ειναι περισσοτερα απο της αυστριας.

    τοτε γιατι ψηφισες στη βουλη,να ανοιγει σε καθε γωνια και φαρμακειο?

    πλακακια με το λοβερδο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ -ΔΗΘΕΝ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ,ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

    ΟΤΑΝ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΟΣΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ,ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ,
    ΤΟΤΕ ΤΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ..ΜΑΣ ΛΕΝΕ..

    Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΚΛΕΒΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ..ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ..

    ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΧΡΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ..

    ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΜΑΤΑ??

    ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.