Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Χτίζεται το καλάθι Πελοποννησιακών Προϊόντων

Εγκρίθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιφέρειας

Mέσω του Καλαθιού Πελοποννησιακών Προϊόντων παίρνει σάρκα το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, του πλέον βασικού πυλώνα ανάπτυξης.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης ..........

εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της Πελοποννήσου, όπως τον εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Το καλάθι των τοπικών προϊόντων της Πελοποννήσου αποτελεί το επιχειρησιακό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, με ένα σημαντικό εύρος δράσεων, σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που μέχρι σήμερα έχει χαραχθεί. Σε επόμενη συνεδρίαση, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, τονίστηκε ότι θα εξειδικευτούν οι άξονες και θα τεθεί ο χρονικός ορίζοντας για την υλοποίηση των σταδίων, αλλά και των τελικών στόχων.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης «από το 2012 το 20 % των πόρων του τεχνικού προγράμματος θα διατίθεται στις υποδομές για ανάπτυξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υλοποιηθεί το 80% του καινούριου προγράμματος ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην κατεύθυνση εκείνων που ασχολούνται με τη γεωργική οικονομία και κτηνοτροφία.

Στόχος είναι να αλλάξει το μοντέλο της αγροτικής οικονομίας με πλήρη απεξάρτηση από τη λογική των επιδοτήσεων, οι οποίες εξόντωσαν την ποιότητα των προϊόντων, την παραγωγική ικανότητα και το παραγωγικό πρότυπο.

Η σύγχρονη λογική, όπως την έθεσε ο κ. Τατούλης, επιβάλλει την υιοθέτηση σύγχρονων απόψεων περί ανταγωνιστικότητας, προκειμένου αυτή να καταστεί ανθεκτική στο παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Μικρά, ευέλικτα έργα με άμεση ανταπόδοση, φιλικά προς το περιβάλλον και με γρήγορη απόδοση κόστους, είναι το ζητούμενο» σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Το πλέον σημαντικό είναι η γρήγορη σύνδεση με τις δυνάμεις εκείνες, οι οποίες διαθέτουν πρόσβαση στις αγορές για την προώθηση και διάθεση των προϊόντων. Για το σκοπό αυτό προωθείται η αγροτοδιατροφική σύμπραξη, με επαφές που έχουν ήδη γίνει με διεθνείς δυνάμεις, όπως για παράδειγμα με σημαντικές μεταφορικές εταιρείες από το Ισραήλ.

Moriasnow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.