Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση του Δημήτρη Κουσελά για το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία εκθέτει τα προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων και ζητεί την άμεση ενίσχυσή του σε προσωπικό.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Εδώ και μήνες το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων λειτουργεί με έναν ιατρό, που είναι και ο συντονιστής του, ένα παιδίατρο κι έναν αγροτικό ιατρό, ενώ το συνεπικουρούν, κατά περίπτωση, ένας αγροτικός ιατρός από το Περιφερειακό Ιατρείο Πύργου και ένας ιατρός από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας. ‘Εχει επίσης 5 νοσηλευτές, αλλά δεν διαθέτει διοικητικό προσωπικό, τηλεφωνητή, ούτε οδηγό ασθενοφόρου.

Δεδομένου ότι το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων είναι το δεύτερο σε μέγεθος κίνησης Κέντρο Υγείας στη Μεσσηνία και από όλα τα τμήματά του εξυπηρετήθηκαν, το 2010, 78.800 ασθενείς, ενω και σήμερα εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας, με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, μια και καλύπτει τις ανάγκες μιας ευρύτερης και ιδιαίτερα ανεπτυγμένης τουριστικά περιοχής, η παραπέρα ενίσχυσή του σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό κρίνεται επιτακτικά αναγκαία.

Συγκεκριμένα, επείγει να υπάρξει άμεση στήριξη του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων τουλάχιστον με έναν ιατρό. Διαφορετικά, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η συνέχιση της λειτουργίας του, αφού το υφιστάμενο ιατρικό προσωπικό κυριολεκτικά εργάζεται στα όρια της αντοχής του, με προφανή προβλήματα για την ομαλή άσκηση του λειτουργήματός τους και την αποφυγή ιατρικού λάθους. Μάλιστα, οι αγροτικοί ιατροί του είναι οι μόνοι στην Περιφέρεια που τους τελευταίους 7 μήνες ξεπερνούν κατά πολύ τις προβλεπόμενες 7 εφημερίες μηνιαίως, πρακτικά χωρίς κανένα διάλειμμα ανάπαυσης.


Επειδή, λόγω των εξοντωτικών συνθηκών εργασίας των αγροτικών ιατρών στο συγκεκριμένο Κέντρο, όχι μόνο αυτό δεν καθίσταται ελκυστικό για νέους αγροτικούς ιατρούς, αλλά επίκεινται παραιτήσεις και των ήδη απασχολούμενων, αμέσως μόλις ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους θητεία,

Επειδή, εξαιτίας όλων αυτών, το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων κινδυνεύει με απαξίωση και με άμεση υποβάθμιση των παρεχόμενων από αυτό ιατρικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, παρά τις φιλότιμες και συχνά υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να ενισχυθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων και να καλυφθούν ομαλά οι αυξημένες ανάγκες χιλιάδων εξυπηρετούμενων από αυτό συμπολιτών μας;»

2 σχόλια:

  1. Και ο υπουργός θα σε ακούσει όπως σε άκουσε και στον Δήμο!!!!χαχαχα Ρε μας κοροιδεύουν ..Ρε πρώην για κατέβα σε τοπικές εκλογές να σε δω να σε χαρώ!!Δήμο Τριφυλίας ήθελες..πάρε ένα τρίφυλλο και απόλαυσέ τον!!Και που να ταν ο άλλος υποψήφιος,εκεί να δεις αγάπες!!!χαχαχα Χρυση αυγή ρε ψοφίμια φούληδες!!!!Ανάπτυξη ή απορρόφηση (απο την πρωτεύουσα βεβαίως βεβαίως).Την απορρόφηση την βλέπω την ανάπτυξη δεν βλέπω.Θα ήθελα να ξέρω πόσοι επενδύσατε στον τόπο σας τελευταία και πόσοι εκτος.Οταν προχωρας δεν κοιτας πισω αλλα μπροστα!!!Απο Τερψιθέα μέχρι Λαγγούβαρδο όπως ήταν πριν 15 χρόνια είναι και τώρα!Πάρτε παράδειγμα την Μάραθο,το Καλονερό.Πως ήταν και πως είναι!Ψηφίστε Πασοκ ΝΔ ΚΚΕ ΣΥΝ ΛΑΟΣ.Μαλώστε για τους Μαύρους σας ,πάντα φταίει το Δημαρχείο και ποτέ οι δημότες του!χαχαχα Αντε πρωην σειρα της Νάντιας για επερώτηση!!!Αρε Γουδη που θέλετε!!!
    -----Ενας πρωην αλλά φούλης όχι δήθεν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα σε ενόχλησε για τους Γαργαλιάνους?Ο Κος Κατσίβελας τα έλεγε αλλά ποιός τα άκουγε??Εξάλου συγχωνέυσεις έχουμε στα νοσοκομεία η μπάλα τους παίρνει όλους!!Βάλτε να δούμε και την απάντηση του Λοβέρδου υπουργου του ΓΑΠ και της χουντάρας του(Τράγκας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.