Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μείωση ΦΠΑ… γιοκ! Χωρίς μποναμά στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός

Χωρίς φορολογικό... μπουναμά στις αποσκευές του θα ανέβει ο Γιώργος Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αιτία είναι ότι η πολυσυζητημένη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ που θα ήθελε να ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν βγαίνει.

Στο υπουργείο Οικονομικών έβαλαν κάτω τα ..........

νούμερα για να δουν που θα κατέληγε ένας ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα είδη. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι καταργώντας τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές όπου υπάρχουν (π.χ. στα νησιά) και εντάσσοντας όλα τα είδη σε έναν συντελεστή, η μείωση στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ που θα μπορούσε να επιτευχθεί δεν θα ήταν μεγαλύτερη από 4 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό θα σήμαινε ότι η εξαγγελία που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ θα ήταν η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 19%, αλλά και η αύξηση των συντελεστών για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο συντελεστή αυτό.

Στο Μαξίμου τώρα μάλλον προσανατολίζονται στο να ξεχάσουν το όλο θέμα, καθώς εκτιμούν ότι η εξαγγελία της μείωσης του ΦΠΑ από το 23% στο 19% μπορεί να ικανοποιήσει κάποιους, όμως η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης θα δημιουργούσε μια θύελλα αντιδράσεων και ενδεχομένως αυτή η κίνηση να αποδεικνυόταν μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Οι πιο ψύχραιμοι στο οικονομικό επιτελείο μάλιστα θέλουν να ξεχάσουν το θέμα, τουλάχιστον ως το 201.

ΣΧΟΛΙΟ
Γιατί όλες τις βλακείες που έχει κάνει σχεδόν δυο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχουν ήδη γυρίσει μπουμερανγκ... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν; Ας κάνουν εκλογές αν έχουν τα κότσια να τους στείλουμε στα τσακίδια.
Α ρε Jefry Papandreos τι σε περιμένει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.