Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμο τεστ η ψηφοφορία για το ειδικό τέλος των ακινήτων

Εκτενή αναφορά στην αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τον ειδικό φόρο ακινήτων, κάνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το Bloomberg, μεταδίδει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε μια ψηφοφορία που χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Μάλιστα, αναφέρει πως μερικοί βουλευτές θα μπορούσαν να παραιτηθούν πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία.

Η Wall Street Journal χαρακτηρίζει την ..........

ψηφοφορία «βασική» και τονίζει ότι γίνεται, εν μέσω φόβων ότι η αυξανόμενη δυσαρέσκεια εντός του κυβερνώντος κόμματος θα μπορούσε να επιφέρει κυβερνητική αλλαγή. Μάλιστα, εκτιμά ότι θα μπορούσε ακόμα και να ανοίξει ένα επικίνδυνο νέο κεφάλαιο στην κρίση χρέους της Ευρώπης.

Τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εκθειάζοντας την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, όπως είπε, που έχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Εν τω μεταξύ, να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα κάλεσε τους βουλευτές η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι η κυβέρνηση «με τα αλλεπάλληλα, έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.