Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Πήρε «φωτιά» το ειδικό τηλεφωνικό νούμερο του ΣΔΟΕ

Ολοένα και περισσότεροι Ελληνες πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, όπως αποτυπώνεται και από την αλματώδη ανάπτυξη του αριθμού των τηλεφωνημάτων που δέχονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί για ανάλογες καταγγελίες.

Ειδικά ο τηλεφωνικός αριθμός ..........

1517 του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) καλείται ολοένα και πιο συχνά. Το 2008, την πρώτη χρονιά που λειτούργησε, δέχθηκε 4.000 κλήσεις. Το 2009 είχε μια μικρή αύξηση, στις 4.500. Το 2010, χρονιά όξυνσης της κρίσης στην Ελλάδα και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, ο αριθμός των καταγγελιών εκτοξεύθηκε στις 18.500 - 19.000. Το 2011 κινείται με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς, καθώς μέχρι τον Ιούλιο το ΣΔΟΕ έχει δεχθεί 7.500 καταγγελίες - ενημερώσεις, περίπου όσες και πέρυσι το ίδιο διάστημα.

«Αφορούν κυρίως μη έκδοση αποδείξεων από διάφορα καταστήματα. Ακολουθεί η μη έκδοση αποδείξεων από γιατρούς, δικηγόρους και επαγγελματίες. Και βέβαια έχουμε και τις πιο βαριές υποθέσεις. Με τη βοήθεια αυτών έχουμε ανακαλύψει πάρα πολλές αποθήκες με παράνομα εμπορεύματα, εκατομμύρια τεμάχια σε ρούχα, «κινέζικα'' κ.λ.π., αλλά και καύσιμα», λέει ο κ. Νικόλαος Λέκκας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ.

Οι καταγγελίες στο ΣΔΟΕ μπορούν να γίνουν με τρεις τρόπους, ωστόσο το 80% - 90% προέρχεται από τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μηνύματα.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.