Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση από την μεταπολίτευση


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευσηΑκόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ξεπερνά η αποψινή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων πολιτών στο Σύνταγμα, καθώς πάνω από 150.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και διαδηλώνουν ειρηνικά.

Η πλατεία Συντάγματος είναι ασφυκτικά γεμάτη..............
ενώ η προσέλευση συνεχίζεται κυρίως από τη Β. Σοφίας και την Αμαλίας για τους πεζούς και από το μετρό της πλατείας Συντάγματος. Ασφυκτικά γεμάτοι είναι όμως και όλοι οι γύρω δρόμοι από την πλατεία Συντάγματος, η Λεωφόρος Αμαλίας, η Όθωνος, η Σταδίου μέχρι την Ομόνοια, η Φιλελλήνων αλλά και η Ερμού μέχρι την Καπνικαρέα.
Το «παρών» στη δεύτερη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων», έδωσαν και οι παπάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας που κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να ενώσουν τη φωνή τους με αυτή των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών.
Ένα από τα πανό γράφει «Οι ιερείς της Αιγιαλείας είναι εδώ μαζί σας».

Οι περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών,έφτασαν στο Σύνταγμα από νησιά, πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής χώρας, και ηρθαν με αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια στην καρδιά της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος για να δώσουν το «παρών» στην ογκωδέστερη ειρηνική διαμαρτυρία, που γνώρισε ο τόπος, με ένα κεντρικό σύνθημα: «Ελλάς, Ελλάς».

Χιλιάδες στόματα ενώθηκαν σε μία φωνή διαμαρτυρίας στα μέτρα λιτότητας και σημαίες κυρίως ελληνικές, αλλά και πορτογαλικές, ισπανικές, της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Υεμένης κυμαάτιζαν στα χέρια των «Αγανακτισμένων» ανθρώπων έξω από το ερμητικά κλειστό κτίριο της Βουλής.Οπου και να κοιτάξεις πρόσωπα ανθρώπων που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν , για το μελλον τους ,για το μέλλον των παιδιών τους για το μελλόν της πατρίδας μας.
Φίλοι του μπλοκ μας ατο που συμβαίνει τωρα στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας ειναι κατι το πρωτόγνωρο ,ειναι κατι περα απο κάθε φαντασια ,ειναι ονειρικό.Πρωσοπικα μου θυμίζει το ΕΥΡΩ οταν τότε παλι αρκετοι δεκαδες χιλιάδες ειχαν μαζευτει παλι εδώ και λίγο πιο πάνω για την όμαδα μας και επεφημούσαν τους παίκτες μας.
Οσο και αν οι λεξεις θελουν να βγούν απο το στόμα ενας κόμπος υπερηφάνιας και παραπόνου ειναι αυτός που ερχεται να σταθεί για λίγο στο λαιμο μας, και ενα μεγάλο ΓΑΜΩΤΟ ειναι έτοιμο να βγει.Γιατι ΓΑΜΩΤΟ.... γιατι να ειμαστε ενωμένοι παντα στο ΤΕΛΟΣ !!!!! Γιατι να μην μπορούμε να ΜΟΝΙΑΣΟΥΜΕ σαν λαός.Γιατι πάντα οι λίγοι να ειναι αυτοι που θα διαφευντεύουν το μέλλον μας?
........................................................
Πρέπει να φύγω ....να γυρίσω πίσω........Γειά σας αδέλφια
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.....


2 σχόλια:

  1. Υποθέτουμε πως η πραγματικότητα είναι αυτό το κουτί που μας βάλανε μέσα, κι όμως σας βεβαιώνω πως δεν είναι έτσι. Ανοίξτε την πόρτα κάποτε και κοιτάξτε τι υπάρχει έξω. Το όνειρο του σήμερα θα είναι η πραγματικότητα του αύριο. Κι όμως έχουμε ξεχάσει να ονειρευόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

    http://www.youtube.com/watch?v=LCa69SLP2NI

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.