Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Στόμιο Φιλιατρών Χωρίς καντίνα φέτος η γραφική παραλία. Αναμένεται αντίδραση απο τον Δήμο.

Χωρίς καντίνα θα μείνει φέτος, όπως όλα δείχνουν, η γραφική (και μοναδική) παραλία των Φιλιατρών, Στόμιο. Κι αυτό, επειδή, παρά τα όσα «ίσχυαν» όλα τα προηγούμενα χρόνια (κατά τα οποία ο πρώην Δήμος Φιλιατρών διεξήγαγε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση χώρου του αμμώδους αιγιαλού στη θέση Στόμιο για τη λειτουργία καντίνας), φέτος με το εξαιρετικά επείγον έγγραφο υπ’ αριθμ. πρωτ. 2195, 31-05-2011, που υπογράφει η διευθύντρια της ΛΗ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας, αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη, προς το Δήμο Τριφυλίας.

Τονίζεται: «Εφόσον η παραλία του ........

Στομίου βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου Στομίου αρμοδιότητας τη ΛΗ’ ΕΠΚΑ (ΦΕΚ 771/Β/5-12-1990), η λειτουργία τροχήλατης καντίνας ή οποιασδήποτε άλλης εγκατάστασης υπαίθριου ή στάσιμου εμπορίου, είναι δυνατό να επιτευχθεί μόνο μέσω εκμίσθωσης από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων του υπουργείου Πολιτισμού και έπειτα από τη διενέργεια διαγωνισμού. Ύστερα από τα παραπάνω τυχόν ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων για περαιτέρω πληροφόρηση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Μέχρι να επιτευχθεί η προβλεπόμενη διευθέτηση του ζητήματος βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, παρακαλούμε να ανασταλούν οποιεσδήποτε ενέργειες εκμίσθωσης του αρχαιολογικού χώρου Στομίου».

Το έγγραφο αυτό εστάλη σε συνέχεια εγγράφων της Κτηματικής Υπηρεσίας (αριθ.2323/651/26-8-2010) και της ΛΗ’ ΕΠΚΑ (αριθ.1900/17-5-2011) που αφορούν στο θέμα και ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ κοινοποιείται στο Τμήμα Αρχαιολογικών Χώρων Μνημείων και Αρχαιογνωστικής Έρευνας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και την Κτηματική Υπηρεσία.
Πλέον, φαντάζει πολύ δύσκολο έως αδύνατο, ακόμη και αν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την ενοικίαση – εκμίσθωση του χώρου, να μπορέσουν να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από το ΤΑΠΑ του υπουργείου και να καταστεί εφικτό να λειτουργήσει καντίνα το καλοκαίρι στο Στόμιο.

Μετά το χθεσινό μας σχετικό σχόλιο στο «Θ», οι κάτοικοι των Φιλιατρών και της γύρω περιοχής είναι αναστατωμένοι, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως χωρίς καντίνα η παραλία στο Στόμιο είναι «άδεια», ενώ αναρωτιούνται πώς όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Φιλιατρών μπορούσε και διεξήγαγε διαγωνισμό για την εκμίσθωση χώρου για τη λειτουργία καντίνας και φέτος, για τον ίδιο χώρο, παρενέβη η ΛΗ’ ΕΠΚΑ και το διαγωνισμό πρέπει να τον διενεργήσει το ΤΑΠΑ. Αναρωτιούνται, δηλαδή, «πέρυσι και όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αρχαιολογικός χώρος στο Στόμιο και ξαφνικά φέτος έγινε;».

Από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας αναμένεται «αντίδραση» τις προσεχείς μέρες με αποστολή επιστολών σε κάθε αρμόδια και εμπλεκόμενη Αρχή και Υπηρεσία.

Θάρρος

10 σχόλια:

  1. εμπρος ολοι για μπανιο στον αι-λαγουδι στην κυπαρισσια(που πηρε και την γαλαζια σημαια) που βρωμαει απο τα βοθρολυματα,να τα κονομησουνε οι παραγκες εκει και τα ζουδια οι κυπαρισσιοτες.Παλουκι που χαθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς που δεν δόθηκε άδεια γιά καντίνα , να πηγαίνουμε σαν άνθρωποι να κάνουμε το μπάνιο μας.
    Όχι όπως τις προηγούμενες χρονιές που ο κάθε καράβλαχος που έπαιρνε την καντίνα έβαζε στη διαπασών τη μουσική , και ακουγότανε το ντάπα - ντούπα 500 μέτρα μακρυά και έδιωχνε τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΙΟΝ ΕΔΙΩΧΝΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ Η ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΙΟΥ ΠΕΡΥΣΙ???? ΟΛΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΥΤΟ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΛΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝ ΤΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΑΠ ΤΟ ΚΟΣΜΟ....ΞΥΠΝΑΤΕΕ ΡΕΕΕΕ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΟΧΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. J.F.. ΘΗΜΑΜΕ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΤΙΝΑ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.. Ο ΣΥΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΙΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΜΕ ΑΓΩΓΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΕΡΓΗ... ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΣΗΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΕΡΑΚΙ..ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΟΜΩΣ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ..ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΕΜΦΙΑΛΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΝΤΗΝΑΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΚΑΝΤΙΝΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ???ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..ΗΜΑΡΤΟΝ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ "ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΙΑ"ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΠΑΧΤΗ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ??ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΗΝΕΙ ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ!!ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΥΣΚΟΣΕΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΦΤΗΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΗΜΠΙΖΑ!!!ΗΜΑΡΤΟΝ!!!Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ..ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΣΕΠΡΑΤΕ..ΠΟΥΥΥΥ ΠΗΓΕΝΑΝ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειμαι ο 8´24, ανωνυμε 12'36 εχεις εν μερει δικιο αλλα οι λογοι ειναι η περαιτερω υποβαθμιση της περιοχης!Σιγα μη και η αρχαιολογικη υπηρεσια προβληματιστηκε απο το νταπα-ντουπα,μπορει να μπει οριο στα ντεσιμπελ και να λυθει το προβλημα,και ετσι πρεπει να γινεται σε περιοχες που υπαρχουν σπιτια,προσωπικα παω λακγουβαρδο οταν ερχομαι για διακοπες στα φιλιατρα,αλλα οτι το ολο θεμα δουλεψε υπογεια ειναι φως φαναρι!Και ποιος δουλευει-και μας δουλευει τα τελευτεα χρονια υπογεια? το ξερεις,το ξερω και το ξερουμε ολοι!Αυτο ειναι το θεμα και εκει πρεπει να εστιασουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι παραλίες είναι γιά να κάνει ο κόσμος το μπάνιο του , και όχι γιά να πλουτίζει το κάθε λαμόγιο , πουλώντας το πλαστικό μπουκαλάκι που έχει μέσα 500 ml νερού,μισό euro.
    Ούτε επειδή κάποιος έχει πάρει μιά καντίνα (ας πούμε πως δεν μας ενδιαφέρει άν θα πληρώσει ή όχι το νοίκι) , νομιμοποιείται να χαλάει το περιβάλλον με ηχορύπανη χειρίστου είδους , καί με σκουπίδια.Αυτό να τό κάνει στο σπίτι του , και όχι στις παραλίες , που είναι κοινόχρηστος χώρος και περιουσία του λαού.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ .
    Έχετε αναγάγει σε δείγμα ευτυχίας και γλαμουριάς το πλαστικό μπουκαλάκι μισού λίτρου νερό, που σας το πουλάει το κάθε λαμόγιο (και με τις ευλογίες του κράτους), ακριβότερο από ότι πουλάνε το μισό λίτρο βενζίνη στα βενζινάδικα καί όπου πάτε νοιώθετε γυμνοί άν δεν κρατάτε ένα πλαστικό μπουκαλάκι στο χέρι. Βάλτε λίγο να δουλέψει το μυαλό σας και καθαρίστε τις παραλίες και τη χώρα σας από το κάθε λαμόγιο που σας πίνει το αίμα και του λέτε και ευχαριστώ. Γι αυτό έχει γίνει η χώρα μας ξέφραγο απμέλι , χώρα της αρπαχτής της ακρίβειας και της ασυδοσίας και παράδεισος γιά τα κάθε είδους λαμόγια καντινιέρηδες , βουλευτές υπουργούς ,ακριβοπληρωμένους σύμβουλους που θα μας υποδείξουν πώς θα ξεπουλήσουμε την Ελλάδα γιά ένα κομμάτι ψωμί . Από εμάς ξεκινάει το κακό , στο χέρι μας είναι να τους διώξουμε , και να μην τους αφήνουμε να μας πίνουνε τό αίμα , και να τούς λέμε και ευχαριστώ. ΞΥΠΝΑΤΕΕΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 12 Ιουνίου 2011 5:06 μ.μ......
    Υπέρμετρα σωστός.Μαζί σου και ας μας πάρουν με τις πέτρες....ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΕΙΑ ΣΑΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟΜΙΟ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ,ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΑ ΠΕΡΥΣΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΚΑΝΤΙΝΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΗ Κ ΕΔΙΝΕ ΜΙΑ ΑΥΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΦΟΥ ΦΕΤΟΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΗ ΕΠΚΑ.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια απλή ιδεά...
    Να δώσουν την καντίνα στον Σύλλογο Αγ.Χριστοφόρου αμισθί, ο οποίος να κατεβάσει τις τιμές στο φυσιολογικό και να διαθέσει τα κέρδη από την παραλία αποκλειστικά για την παραλία!!
    Ιδέες πολλές.. με πρώτη και καλύτερη την ανάπλαση του Στομίου με προσθήκη βοτσάλων τα όποια θα γίνουν σιγά σιγά άμμος ώστε να "ξαναγεμίσει" η παραλία μας.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα της παραλίας ήταν είναι και θα είναι οι παράνομες αμμοληψίες που γίνονται κάθε τόσο την νύχτα...
    Τα έσοδα του Στόμιου λοιπόν στο Στόμιο και πουθενά αλλού.
    G.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.