Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Κινδυνεύουν ασθενείς από τις διακοπές ρεύματος

Μερικοί κοπρίτες της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ με παχυλότατους μισθούς αδιαφορούν για την υγεία συνανθρώπων μας κατεβάζοντας τους διακόπτες.

Οι εξαγγελθείσες διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα όλων μας, όμως για ορισμένους συνανθρώπους μας τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά...

Όπως πολύ σωστά επισήμανε στον ........

real.fm 97,8 ο πνευμονολόγος Μάνος Βαγιάκης, διευθυντής στο Εργαστήριο Ύπνου του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, τη σύγχρονη εποχή, οι συσκευές που λειτουργούν με ρεύμα είναι απολύτως απαραίτητες.

«Δεν θα λιώσουν τα παγωτά στο ψυγείο!» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στο σπίτι τους και χρησιμοποιούν κάποιου τύπου ηλεκτροκίνητη συσκευή στο σπίτι. Υπάρχουν άνθρωποι που κρέμονται από αυτές» εξήγησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά περιπτώσεις ασθενών που έχουν απόλυτη ανάγκη για παροχή οξυγόνου, ή για ασθενείς με υπνική άπνοια που χρειάζονται ειδικές αναπνευστικές συσκευές.

«Οι άνθρωποι αυτοί εκτίθενται σε κάποιους κινδύνους, οι οποίοι δεν λαμβάνονται υπόψη από όσους παίρνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης» συνέχισε ο κ. Βαγιάκης, υπενθυμίζοντας ότι δεν μιλάμε για διακοπή ρεύματος 10 λεπτών, αλλά μιάμισης ώρας, διάστημα που σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραίο.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και στα νοσοκομεία, όπου ωστόσο υπάρχουν γεννήτριες που αναλαμβάνουν την ηλεκτροδότηση λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά μετά τη διακοπή ρεύματος. Όμως κι εκεί η κατάσταση είναι κρίσιμη, π.χ. στις εντατικές, για παράδειγμα, καθώς όπως αναφέρει ο πνευμονολόγος «δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσουν τα εφεδρικά συστήματα πάντα...».

Ακούστε τι είπε:Real.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Και έχεις αυτήν την συντεχνία της ΓΕΝΟΠ (Διοίκηση ενοούμε και όχι τους εργαζόμενους στα λιγνιτωρυχεία) που πάρουνε 6 και 7 χιλιάδες ευρώ (λες και δουλεύουν και κουράζονται..) με το έτσι θέλω κατεβάζουν τους διακόπτες και στερούν από τον κόσμο το ρεύμα που το χρυσοπληρώνει σε αυτούς.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ υπάρχει να χώσει στην μπουζού Πρόεδρο και ΔΣ της ΓΕΝΟΠ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.