Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Αυτοκτόνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το υπυργειο οικονομικών.

Αναλαμβάνοντας το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιούργησε προσδοκίες- κατεγράφη και από τις δημοσκοπήσεις. Κάποιοι πίστεψαν ότι το φορολογικό καθεστώς θα γινόταν πιο δίκαιο και ότι θα βάρη θα φορτωνόταν σε άλλες πλάτες. Διαψεύστηκαν οικτρά.

Ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος, παρουσιάζοντας ...........

τα νέα μέτρα, παραδέχθηκε ότι «είναι μεγάλες οι επιβαρύνσεις και κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα που καλούνται να σηκώσουν το μεγάλο βάρος», και συμπλήρωσε: «δεν είμαι ευχαριστημένος, ενέχουν στοιχεία ανισότητας».

Το είπε- δεν το είπε, τα «άκουσε» κανονικά. Το σύνολο των ΜΜΕ άσκησε δριμεία κριτική στα μέτρα και φυσικά στον εμπνευστή τους. Ανάμεσα σε αυτά (τα ΜΜΕ) το Mega, τα ΝΕΑ και το Έθνος (με τους τίτλους τους και όχι μόνον). Θυμίζουμε ότι το κανάλι της Μεσογείων, ο (παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε) Σταύρος Ψυχάρης και ο Γιώργος Μπόμπολας υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας του σημερινού υπουργού Οικονομικών να αναρριχηθεί στην προεδρεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην Ιπποκράτους (αλλά και στην κοινωνία) γνωρίζουν ότι ο Βενιζέλος αποδεχόμενος την ηλεκτρική καρέκλα της οδού Νίκης ταύτισε την μελλοντική του πορεία με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου που με τη σειρά της ταυτίζεται με την πορεία των οικονομικών.

Το πρώτο τεστ αποκαρδίωσε ακόμα και τους οπαδούς του Μπένι- όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά.
Η μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 8.000 ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος 300 ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές που θα εφαρμόζονται από τις 12.000, αλλά συνολικά στο εισόδημα και όχι κλιμακωτά, την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η μείωση του αφορολογήτου ορίου του ΦΑΠ στις 200.000 και την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.

Οι ψίθυροι θέλουν ένα υπουργό- μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής να λέει «θα πέσουμε» ακούγοντας τα μέτρα- το γεγονός όμως δεν επιβεβαιώνεται.
Αντιθέτως, είναι πολλοί οι βουλευτές οι οποίοι κοιτάζουν προς την κατεύθυνση των Αθανασιάδη και Ρομπόπουλου- αμφότεροι δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, μετρώντας υπολογίζοντας ημερομηνίες μετά την 29η Ιουνίου και βλέποντας εφιάλτες με κάλπες...

Ταυτοχρόνως, θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα είναι ταφόπλακα στις (θεμιτές) πολιτικές φιλοδοξίες του Ευ. Βενιζέλου.

ΥΓ: Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν αναγνώρισε στον υπουργό Δικαιοσύνης το δικαίωμα να παραπέμψει στο πειθαρχικό τον Κόλλια, τον μετέπειτα πρώτο πρωθυπουργό της Χούντας που είχε αναμειχθεί στην υπόθεση Λαμπράκη. Είχε γράψει τότε ο μεγάλος ποινικολόγος Αλέξανδρος Βαμβέτσος το περίφημο άρθρο «Ο Άρειος Πάγος ηυτοκτόνησε». Ο Βενιζέλος, ως άριστος νομομαθής, φυσικά και το γνωρίζει. Απλώς δεν έκανε τον παραλληλισμό...

NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.