Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν !! !! !! !! !! !! !! !!

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ
1. Αντί για ΤΥΡΙ gouda (άγευστο) ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ κλπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ .
2. Αντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle, Algida, προτιμήστε τώρα μ...ε τις ζέστες τα πραγματικά ελληνικά :ΕΒΓΑ, ΚΡΙ ΚΡΙ και ΜΟΝΟ αυτά !!!!
3. Αντί για Coca Cola Pepsi Cola αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux, Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικα μην πίνετε αναψυκτικά, αλλά αν πίνετε, προτιμήστε ΜΟΝΟ ελληνικά !!!!!...............)
4. Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken, Amstel κλπ κλπ, αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!).
5. Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μονο μακαρόνια Μ έλ ι σ σ α. Είναι εξαιρετικά και τα καλύτερα από όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)
6. Αντί για .. προσούτο, αγοράστε μόνο ελληνικά ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.
7. Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .
8. Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικο, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ,Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ, κλπ κλπ μόνο ελληνικά
9. Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !!!!.
10. Αντί για ΣΟΚΑΛΑΤΕΣ Nestle, αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχώς, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!! δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικές επιχειρήσεις !!!
11. Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!! Και παζαρέψ' τε τις τιμές !!!
12. Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel , Kent , Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων Αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ. Η ΚΌΨΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΏΣ !!!! Δείτε τις επιπτώσεις τους: Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:

1.Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα
2.Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε
3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτός του ότι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.
Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :
1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !!
2.Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ
3.Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!! Ή πιο απλά,Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα , οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!!!
4.Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας!! ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ : ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (μάλιστα απ ότι λέγεται, δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλά και απορρόφησε και τους υπαλλήλους γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που αγόρασε) Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία προϊόντων στηριξ' τε ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζιά της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακρυά από ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!! ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!!! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ !!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!!! ΣΤΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !!! Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων. Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - όχι από το όνομα μόνο, , αλλά και από τον αριθμό στο BAR CODE... TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520 π.χ. 5 || 201287 || 470868 || > που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της Sanitas A.E. που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής
ΣΤΕΙΛΕΤΕ το ΠΑΝΤΟΥ

10 σχόλια:

  1. Αντίλογος :
    Το άρθρο έχει σίγουρα τις καλύτερες των προθέσεων όμως στην πράξη –και το έχει δείξει αυτό το παρελθόν- όλα αυτά είναι αναποτελεσματικά. Διότι με αυτήν την λογική, καλύτερα θα ήταν ίσως να γυρίσουμε στα βουνά για να καταναλώνουμε φρέσκο ελληνικό γάλα από τις κατσίκες και αντί για χαρτονομίσματα να ανταλλάσουμε είδη.
    Ποιος από τους παλιότερους δεν θυμάται άλλωστε την δεκαετία του 1980 τις διαφημίσεις «επιμένω ελληνικά», με τον «εισαγόμενο».
    Αποτέλεσμα; Μηδέν.
    Και αυτό διότι στις σύγχρονες κοινωνίες, για να έχει επιτυχία ένα ελληνικό προϊόν, θα πρέπει να είναι άκρος ανταγωνιστικό με ένα αντίστοιχο ξένο προϊόν – τόσο σε τιμή όσο και σε ποιότητα- και να διαθέτει σύγχρονες υποδομές και ισχυρό brand name χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.
    Η υπερβολή τόσο στην κατανάλωση ΜΟΝΟ ξένων ή ΜΟΝΟ ελληνικών προϊόντων, βλάπτει.
    Η κατανάλωση ΜΟΝΟ ξένων προϊόντων βλάπτει την χώρα μας και άρα έμμεσα και μακροπρόθεσμα και εμάς ως πολίτες, αλλά και η κατανάλωση ΜΟΝΟ ελληνικών προϊόντων όταν αυτά δεν είναι ποιοτικά ή όταν η τιμή τους είναι σημαντικά ποιο ακριβή από τα αντίστοιχα ξένα, βλάπτει εμάς ως καταναλωτές.
    Είναι σας κάποιος να προσπαθεί να σε κλέψει για να πλουτίσει αυτός – γιατί ας μην ξεχνάμε το γεγονός ότι και οι Έλληνες είναι επιχειρηματίες και έχουν σκοπό το κέρδος- και εσύ να του λες συνέχισε ξέρω ότι με κλέβεις, αλλά δεν πειράζει είσαι… Έλληνας.
    Εξάλλου κανένας δεν εγγυάται ότι τα λεφτά αυτά των κερδών του θα τα επενδύσει και πάλι στην ελληνική αγορά και δεν θα τα βάλει στην Ελβετία ή όπου αλλού.
    Δεν χρειάζεται ας πούμε να αισθανόμαστε άσχημα καταναλώνοντας Coca Cola –πάρα μόνο ίσως για τις περιττές θερμίδες που περιέχει- όταν όλη η υφήλιος εδώ και 100 χρόνια κάνει το ίδιο και δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο ελληνικό προϊόν, που να έχει επενδύσει σε τεχνογνωσία και να έχει ένα ισχυρό brand name όπως π.χ. η ανταγωνιστική Pepsi Cola.
    Όμως το να προτιμούμε ως καταναλωτές π.χ. αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken μπίρα ΦΙΞ είναι απόλυτα εφικτό διότι είναι παρόμοια και ανταγωνιστικά προϊόντα, έχουν σχεδόν ίδια τιμή και διαθέτουν και τα δύο ένα ισχυρό brand name και έχουν εντυπωθεί με την πάροδο των ετών στην συνείδηση του καταναλωτή (ασχέτως του γεγονότος ότι η μπίρα ΦΙΞ ήταν για δεκαετίες κλειστή).
    Αλλά και εδώ μπορούμε να καταλάβουμε κάποιον που δεν του αρέσει η γεύση της μίας ή της άλλης μπίρας και εδώ είναι ελεύθερος να επιλέξει ο καταναλωτής – έχοντας όμως στο μυαλό του ότι εάν επιλέξει την ΦΙΧ – θα βοηθήσει κατά κάποιο τρόπο και την χώρα του με τον τρόπο αυτό.
    Όχι ενοχικά σύνδρομα λοιπόν στην κατανάλωση ξένων προϊόντων, αλλά προτίμηση των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, εκεί που θα πειστούμε ότι η σχέση ποιότητας –τιμής είναι ισάξια ή και καλύτερη των ξένων.
    Ας τους δώσουμε τουλάχιστον μία ευκαιρία.
    Υ.γ. Εγώ επί παραδείγματι πείστηκα και με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω τα μακαρόνια Μ έλ ι σ σ α αντί των Barilla που θεωρώ κορυφαία. Τώρα εάν π.χ. λασπώσουν στα 7 λεπτά δεν πρόκειται να ξαναπάρω, όχι μόνο γιατί δεν θα μείνω ικανοποιημένος από την σχέση ποιότητας-τιμής αλλά κυρίως διότι ως συνειδητοποιημένος καταναλωτής δεν πρέπει και δεν θέλω να πλουτίζει κάποιος επιχειρηματίας εις βάρος μου προσφέροντας μου ένα «σκάρτο» προϊόν, είτε αυτός είναι Έλληνας είτε ξένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλός ο πρόλογος , αλλα για πειτε μου πως το Δωδωνη το τυρι που οι εργατες παιρνουν 1000ευρωτο μηνα, στα Γιαννενα δηλαδη με μηδενικο κοστος μεταφοραςκ.τ.λ να ειναι ακριβοτερο απο το Δανεζικο, που παιρνουν 2200/μηνα. Μηπως πριν στηρίξουμε να απαιτησουμε τα παψουν τα καρτελ τον σουπερ μαρκετ.Λεώ μήπως να ξυπνησουμε πραγματικά και οχι σαν ¨Ελληνες νααρχισουμε τα ψευτο τσιτατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να κλεισουν οσοι δεν ειναι σωστοι. τα μαγαζια των φιλιατρων εναι πανακριβα ,
    πηγα να παρω μαναβικη σημερα και τρελαθηκα!!!! αισχος ,εαν με ξαναδουν να με,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντίλογος Β:
    Τα δύο παραπάνω σχόλια με βρίσκουν 100% σύμφωνο και χαίρομαι που σκέφτονται και άλλοι όπως εγώ.
    Γιατί π.χ. να αγοράσω καρπούζι από όταν από το χωράφι φεύγει 40-50 λεπτά και στο μανάβικο το βρήκα προχθές 98!!! λεπτά το κιλό.
    Επειδή είναι Ελληνικό; Όχι δα.
    Τι δικαιολογεί αυτήν την 100% αύξηση στην τιμή του προϊόντος; Τα μεταφορικά, τα εργατικά, τα λειτουργικά έξοδα του μανάβικου; Δεν νομίζω…
    Άρα είναι σαν να ενισχύω τους μεσάζοντες με το πρόσχημα και μόνο ότι το προϊόν αυτό είναι Ελληνικό.
    Ξαναλέω ΝΑΙ στα Ελληνικά προϊόντα ΜΟΝΟ όμως στην περίπτωση που έχουν την σωστή σχέση απόδοσης - τιμής.
    Θα χαρώ να ακούσω και άλλες γνώμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. o προεδρος του εμπορικου συλλογου που ειναι και πανακριβος τι γνωμη εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΦΟΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΡΟ!!!!ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!!!!! ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ !!!!!!!!!ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!!!!!! ΜΕΛΛΙΣΑ ΚΡΙ ΚΡΙ ΦΙΧ ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΕΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατι έχουμε κρι κρι παγωτα στα Φιλιατρα; Τα καινουρια παγωτα είανι τα χαγκεν νταζ. που ειδατε κρι κρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΙ ,ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ????

    ΑΝΑΠΤΥΞΙΚΟ @ ΕΝΑ ΟΥΙΣΚΙ 8,5Ε !!! ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ!!!!!!!
    ΟΞΩ ΡΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω μερικές απαντήσεις προς κάποιους συνομιλητές, και μία ερώτηση για το τέλος.
    Η Μέλισσα-Κικίζας, τα τελευταία χρόνια, έχει διαγράψει πολύ μεγάλη πρόοδο στον τομέα του ζυμαρικού. Είμαι και γω μακαρωνού και υπέρμαχος της Barilla στο παρελθόν. Για λόγους Ελληνικότητας ψάχτηκα και ειλικρινά δεν χαλαλίζω την γεύση μου μόνο για να είμαι καλή πατριώτισσα! Θεωρώ πλέον τα ζυμαρικά Μέλισσα κορυφαία και δεν τ΄αλλάζω. Ειδικά τα primo gusto bio!!!
    Και να περάσουμε στα τυριά.Είναι ακριβότερη η Δωδώνη, από το Δανέζικο -γράφει κάποιος-. Και αναρωτιέται πως είναι δυνατόν όταν στην Δωδώνη ο υπάλληλος παίρνει 1000€ και στην Δανία 2200?
    Τα κόστη παραγωγής φίλε μου, δεν αφορούν την μισθοδοσία μόνο. Αφορούν την πρώτη ύλη, τα λειτουργικά έξοδα του ή των εργοστασίων, την φορολογία κ.α. και σίγουρα δεν υπερτερεί η Ελλάδα σε αυτές τις διευκολύνσεις.
    Έπειτα, λές το Δανέζικο!!! ΠΟΙΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ?????
    Συγκρίνεις ένα brand name - φέτα Δωδώνης, με ένα τυχάρπαστο - ίσως - προϊόν μιας χώρας!!!
    Ξέρεις το Γαλλικό κρασί, θεωρείται το καλλίτερο του κόσμου. Ξέρεις όμως πόσα εκατομμύρια εκατόλιτρα σαβούρας παράγει?
    Κυκλοφορούν βεβαίως και προϊόντα εισαγωγής ανώτερα ποιοτικά και με χαμηλότερο κόστος. όκ.
    Εκεί ευθύνεται η μη ευνοική νομοθεσία μας.
    Αλλά μη μου πεις πως το πεκορίνο είναι καλλίτερο από την μυτζήθρα? και είναι και ακριβότερο! Μην που πεις πως δεν ξέρεις πως το γκούντα δεν είναι καν τυρί?
    Μην μου πεις πως το χαλούμι είναι καλλίτερο ή φθηνότερο από την φορμαέλα ή το Γαργαλιανιώτικο ταλαγάνι?
    Είμαστε ότι τρώμε φίλε! Και δυστυχώς δεν μας νοιάζει τι τρώμε. Είναι από τις επικρατέστερες επιστήμες το marketing άλλωστε, σε αναλύει, διακρίνει τις ανάγκες σου, σου διασπά την προσοχή και σου σερβίρει ότι το εξυπηρετεί!!!
    ( σε όποιο σπίτι πήγα εφέτος που είχε γιορτή, έφαγα cheesecake)Μαζικό cheesecake!!! -ΆΣΧΕΤΟ-
    Η μπύρα ΝΕΔΑ λοιπόν είναιεξαιρετική!!!!! αλλά ποιός την ξέρει? Η Βεργίνα δεν μου πολυαρέσει προσωπικά, δεν γίνεται όμως να αγνοήσω το γεγονός πως αυτή η μικροζυθοποιία τα έβαλε -και κέρδισε- με τον κολοσσό που λέγεται Αθηναϊκή Ζυθοποιία (αμστελ- χαινεκεν), όταν αυτή μέχρι και απειλές κατά ζωής είχε εξαπολύσει στον άνθρωπο της Βεργίνα. Άνοιξε έτσι ο δρόμος και σε άλλους ΈΛΛΗΝΕΣ παραγωγούς Μπύρας. ΦΙΞ, ΝΕΔΑ, Κ.Α. Ναι φίλε μου είναι κράτος εν κράτει. Και οι κοκακολάκηδες και οι χαινεκάδες αν δεν ξέρεις ρώτα τους επαγγελματίες!
    Αλλά κατα πως φαίνεται, που να τους βρείς στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ!
    Εδώ όλοι βρίζουν ο ένας τον άλλο!
    Κακομούτσουνοι, επιχειρηματίες, ξερόλες, και αμυνόμενοι των κεκτημένων τους.
    Δεν γνωρίζω τον εμπορικό σύλλογο αλλά κανα δυο μέλη που ξέρω είναι αρκετά για να βγαλω συμπέρασμα...χαμηλό επίπεδο παιδιά!!!
    Δεν σνομπάρω! νοιάζομαι για την πόλη μου και για την πατρίδα μου γιατί -τολμώ να πω- έχω την ωριμότητα να γνωρίζω πως αν το κοινωνικό πλαίσιο που με περιβάλλει είναι υγιές και εύρωστο, θα είμαι και γω καλά!
    Οι μανάβηδες δεν φταίνε που πληγωνόμαστε όταν τους προτιμάμε. Το έχω ξαναπεί αυτό. Βρείτε την φόρμουλα να αγοράζετε απευθείας απ΄τον παραγωγό. Αλλιώς θα τα κλείσετε όλοι τα μαγαζάκια σας.
    Σας κούρασα το ξέρω! ΚΡΙ-ΚΡΙ έχει το μεσαίο περίπτερο!!!!!

    Και η ερώτηση. ποιό καφενείο χρεώνει ένα απλό ουίσκι και ένα αναψυκτικό 8,5€?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ακου αδερφέ, που πολύ μου άρεσε η αναλυση σου,Η Δανία είναι η χώρα με το καλύτερο ελεγτικο σύστημα για τρόφιμα στην Ε.Ε. και συγκεκριμένα η μοναδική χώρα χωρίς διατροφικό σκάνδαλο. Απλά να σου αναφέρω πως ήταν από τις ελάχιστες χώρες της κεντρικής Ευρώπης που δεν είχαμε ούτε τρελλές αγελάδες ουτε e.coli ακόμα ούτε τίποτα γιατί υπαρχει ΕΛΕΓΧΟΣ. Οσον αφορά την ποιότητα των προιόντων της Δανίας, γιατί δεν την ανέφερα τυχαία. έλα και πές μου που υστερούν.Επίμένω γαιτί έτυχε να βρεθώ εκεί και έπαφα πλάκα με τις καλλιέργιες και όλο το σύστημα παραγωγής τυποποίησης κ.τ.λ Και σαφώς εκτιμώ τα ελληνικά προιόντα αλλά να είναι και ανταγωνιστικά για τον καταναλωτή. Πες μου εσύ ρε φίλε πως η ντομάτα κρήτης έχει την ίδια τιμή στην Αγγλία με τον Μαρινόπουλο, και στο λέω γαιτί έτυχε να ζήσω εκεί κάμποσα χρόνια. ¨οσο για την νέδα, μάλλον και χωρίς προσβολή δεν ασχολήσε με την μπύρα φίλε, αν αυτή ειναι καλή που είναι ακριβότερη απο την KAISER,τότε η Pilsner ή η GAmbrinous τι είνια ρε φίλε?κάτουρο με άπειρα διεθνη βραβεία το μόνο τοπικό προιόν που λεέι και έχει νορμάλ τιμή είναι η φέτα και το τσίπουρο ΝΤΑΡΕΟΣ, που ξέρουμε πως παράγετε, όσο για τα λάδια που βγάζουμε τα καλύτερα, άμα δεν είχαμε τις ελίες μας θα τρώγαμε αυτά που στέλναμε στους ιταλούς, μαζί με νερο-βλέπε σκανδαλό Κ.....πουλος και τελωνείο Κυπαρισσίας,που γίναμε βούκινο στην ευρώπη και τώρα αναρωτίωμαστε γιατί προτιμούν τουε Ισπανούς που σαφώς υστερούν σε ποιότητα, αν δεν είσαι πολύ νέος για να μην γνωρίζεις.
    Για να κλείσω και εγω μαζί σου ρε μάγκα και τα ελληνικά ειναι τα καλύτερα και ειδικά της περιοχής μας που έχει απίστευτα χώματα και εδαφοκληματικές συνθήκες , αλλά δεν γουστάρω αισχροκέρδια , ετσι απλά οπότε μέχρι να συνέλθουν, άκυρο!@
    Υ.Γ. όσο για ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ παραγωγής, μάλλον αδερφέ μου είσαι αλλού, πήγαινε στα Γίαννενα για να μάθεις, και μίλα με κανέναν παραγωγό.....τα λαμόγια κερδίζουν και σου μιλάω από καρδίας και με στοιχεία που έψαξα προσωπικά και στα ζαγόρια και στο Καλπάκι και αλλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.