Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Από 1 Ιουλίου η απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ μέσω τραπεζών

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Ιουλίου το μέτρο της υποχρεωτικής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ στις Τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινόμενου είσπραξης συντάξεων ασφαλισμένων που έχουν αποβιώσει.

Έτσι, οι δικαιούχοι συντάξεων του.......

ΙΚΑ θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, φέροντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεών τους.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΙΚΑ, σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση -θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής- να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο υποκατάστημα του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Επιπλέον, εφαρμόζεται και η νέα διάταξη του υπουργείου, με την οποία οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου θα αναγράφουν από εδώ και στο εξής τον ΑΦΜ, τον ΑΔΤ και τον ΑΜΚΑ του θανόντος, προκειμένου να ενημερώνεται μηνιαίως το μητρώο των συνταξιούχων και να διακόπτεται εγκαίρως η συνταξιοδότηση των θανόντων.

3 σχόλια:

  1. Η Νέα Τάξη σε λίγο θα μάς υποχρεώσει όλους τούς ζωντανούς να δίνουμε παρουσίες καθημερινά.Η Νέα Τάξη σε λίγο θα μάς υποχρεώσει όλους τούς ζωντανούς να δίνουμε παρουσίες καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση
    Το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεως του ΙΚΑ θα αποστέλεται ταχυδρομικως από το ΙΚΑ ή οι συνταξιούχοι θα το προμηθεύονται από τα αρμοδια υποκαταστήματα ΙΚΑ?
    Ισχύει και για τις ΜΗ μόνιμες αναπηρικές συντάξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έντυπο θα στέλνεται ταχυδρομικώς από το ΙΚΑ ή θα απευθύνεται ο συνατξιούχος στο αρμόδιο υποκατάστημα ΙΚΑ?
    Ισχύει και για τους λαμβάνοντες ΜΗ ΜΟΝΙΜΕΣ αναπηρικές συντάξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.