Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΟΓΑ: Αυτόματες αυξήσεις στις χαμηλές εισφορές ανά τριετία

Την «αυτόματη», ανά τριετία, αύξηση των χαμηλών ασφαλιστικών εισφορών που ισχύουν στον ΟΓΑ θα θεσμοθετήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με ειδική νομοθετική ρύθμιση. Η αύξηση της κατώτατης εισφοράς (που σε βάθος δωδεκαετίας θα υπερδιπλασιαστεί) «κλείδωσε» στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης της οικονομικής βιωσιμότητας του ΟΓΑ, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, είχε εξαιρεθεί από τη γενική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες .........

πληροφορίες της «Η», το σχέδιο της διοίκησης του ΟΓΑ και του υπουργείου προβλέπει την υποχρεωτική κατάταξη των ασφαλισμένων που επιλέγουν την 1η ασφαλιστική κατηγορία καταβάλλοντας 536,16 ευρώ το χρόνο σε ανώτερη κατηγορία ανά τριετία, έτσι ώστε σταδιακά να καταστεί υποχρεωτική η ασφάλισή τους στην 5η κατηγορία, όπου η ετήσια εισφορά φθάνει τα 1.158 ευρώ.

«Δεν μπορεί ο ΟΓΑ να καταβάλλει τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ κάθε μήνα σε ασφαλισμένους που πληρώνουν 536 ευρώ το χρόνο», τονίζουν στελέχη του Ταμείου, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η 5η ασφαλιστική κατηγορία είναι υποχρεωτική για όλους τους νεοασφαλιζόμενους από την 1/1/2004 και μετά, για τα μέλη ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΓΑ, καθώς και για όσους εντάσσονται σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (αγροτουρισμός, αγροβιοτεχνία).

Την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών κατηγοριών και των καταστατικών διατάξεων του ΟΓΑ έχει υποδείξει με τη μελέτη για τη βιωσιμότητα των ταμείων που είχε παραγγείλει η τρόικα και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή...

Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.