Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παραδείσια-Τσακώνα Σε κυκλοφορία πιθανόν το Μάρτιο

Αβέβαιο είναι αν θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια – Τσακώνα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας Τ4, κι αυτό για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρ. Μαλαπάνης.

Αν, τελικά, αποφασιστεί να .........

ολοκληρωθεί η κατασκευή της γέφυρας και να δοθεί στη συνέχεια ο δρόμος, αυτό δεν αναμένεται να γίνει νωρίτερα από το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο του 2012.

Ανέφερε ότι υπάρχει εντατικοποίηση των εργασιών στο τμήμα, όπου έχει εξασφαλιστεί η έγκριση για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, χωρίς ακόμη να έχει ενταχθεί σε αυτό, αλλά πρόσθεσε ότι μάλλον θα καθοριστεί ως διευθύνουσα υπηρεσία το τμήμα του διευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με έδρα την Τρίπολη και προϊσταμένη αρχή τη Διεύθυνση Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου.

Άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο «ολίσθησης» του χρονοδιαγράμματος του έργου για δύο με τρεις μήνες: «Λόγω των καθυστερήσεων το έργο με τη γέφυρα (Τ4) θα παραδοθεί Φεβρουάριο με Μάρτιο του 2012 και εξετάζεται με έντονο σκεπτικισμό για τεχνικούς λόγους να μη δοθεί η προσωρινή λύση μέσω παράκαμψης της γέφυρας, δεδομένου ότι αυτή η προσωρινή λύση, αν ήταν με την ολίσθηση, θα δινόταν τον Οκτώβριο, και γενικώς περνά σε επαφή με το τμήμα που θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι στη στήριξη της γέφυρας, εργασίες που θα εκτελούνται σε πύργους άνω των 15 μέτρων, γεγονός που συνιστά λόγους ασφάλειας».
Διευκρίνισε ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις, «αλλά φαίνεται πως η προσωρινή λύση μάλλον δύσκολα θα αποφασιστεί σε αυτό το κομμάτι. Αντιλαμβάνεστε ότι θα πρυτανεύσουν λόγοι ασφάλειας των εργαζομένων στην κατασκευή αυτής της γέφυρας, που είναι και εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη, λόγω του ύψους που εκτελείται». Πρόσθεσε δε ότι ένας επιπλέον λόγος είναι οι καιρικές συνθήκες που αναμένονται, καθώς οι εργασίες στους πύργους δυσχεραίνονται σημαντικά σε περίπτωση ισχυρών πνεόντων ανέμων.

Αναβολή της δικασίμου

Εξάλλου, αναβλήθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην περιοχή έως τον κόμβο «Καρέλια» και αυτό, όπως πληροφορηθήκαμε, επειδή δεν υπήρχε η έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών για το ύψος της αποζημίωσης που θα πρέπει να δοθεί.
Νωρίτερα, στις 5 Δεκεμβρίου, αναμένεται συνεδρίαση του Εφετείου, προκειμένου να τελεσιδικήσει η τιμή μονάδας για τις ιδιοκτησίες που θίγονται από την κατασκευή του περιμετρικού.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.